Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Chestionar: Solutii pentru cainii vagabonzi
Acest chestionar este închis.
Strangerea tuturor cainilor vagabonzi de pe strazi si eutanasierea tuturor celor care nu sunt adoptati
83.33%
15 83.33%
Strangerea si eutanasierea doar a cainilor vagabonzi agresivi, restul sa ramana pe strazi
5.56%
1 5.56%
Lasarea tuturor cainilor vagabonzi pe strazi si continuarea programului de sterilizare
11.11%
2 11.11%
Total 18 voturi 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cainii vagabonzi - probleme si solutii
#11
da...cainii pe trotuar, iar mamicile cu carucioare cu copii mici pe strada....ce sa mai zic...ASTA DA CIVILIZATIE in anul 2013...
#12
Imi place sa cred despre mine ca sunt un om echilibrat. Nu ma vad nici sadic si nici nu imi place sa vad animale suferind insa in cazul de fata votez varianta #1 fara sa ezit pentru ca problema cainilor vagabonzi a scapat de sub control (mai ales in Bucuresti).
Toate comparatiile de genul caini vagabonzi vs. criminali/violatori este o fumigena emotionala rupta de realitate. Realitatea insa e cruda si ne arata ca mor oameni din cauza unor astfel de caini care saracii fac ce stiu sa faca dar care au devenit o amenintare si o problema sociala. Nu e normal ca 2013 sa moara oameni atacati de caini salbaticiti in mijlocul unei metropole care se vrea a fi una civilizata si europeana.

Detest si resping modul cum aparatorii cainilor incearca sa distraga atentia de la problema reala invocand tot felul de scuze cum ca baietelul nu a fost supravegheat, cum ca nu stiu ce circumstante s.a.m.d
Baietelul ala e mort si nu-l mai aduce nimeni inapoi, pe el si pe cati altii (imi vine in minte si cazul cetateanului japonez).
#13
Pacat de vietile pierdute...cele ale oamenilor.
Politicienii sunt maidanezii din Bucuresti.
#14
Eu in Octombrie am fost muscat de maidanezi in aproprierea Sf Gheorghe, la intersectia Mosilor cu Cavafii Vechi mai precis. Avand in vedere ca eram destul de aproape de Spitalul Coltea m-am deplasat singur pana acolo cu plaga deschisa. Telefonul la 112 nu m-a ajutat cu nimic, eu unul am sunat pentru ca doream un echipaj de politie. Sic, nu se baga nimeni de la 112 pentru asemenea probleme, desi maidanezii erau oarecum in grija "popii de la biserica de pe Mosilor (cea de langa fostul sediu Lafarge)". Dupa ce am pierdut o ora si ceva pana ce mi-a fost pansata rana, primul lucru a fost sa aflu nr de tel ASPA. A doua zi m-au sunat ei si mi-au spus ca din 5 caini (cati m-au atacat) au ridicat 2, dintre care unul sta mereu in curtea in fata careaia am fost muscat. Am incercat sa le explic unde se afla de obicei restul dar nu i-a interesat. Pe langa paguba materiala, problema este ca am pierdut o luna pe la spitalul Colentina unde se afla centrul antirabic... cozi interminabile pentru 5 vaccinuri.

In fine, unde vreau sa ajung, ambii caini descrisi ca fiind ridicati s-au intors pe strada doua saptamani mai tarziu, dupa ce au fost ridicati, tot acolo se afla haita. Trebuie luata o masura urgent. Acesti caini sunt un pericol social si trebuiesc eutanasiati, pur si simplu NU au niciun rost logic pe strazi. Imi este frica deoarece fratele meu de 11 ani trece zilnic pe acolo in drum spre scoala.

Nu exista solutii, tot ce doresc este ca prin minune, primarul acesta de doi bani care ISI URASTE ORASUL SI OAMENII (clar, asta nu se discuta, nu incercati sa gasiti argumente impotriva) sa fie muscat de caini maidanezi... sa vezi atunci cum "n-avem ce face, iertati-ne pe toti" se transforma intr-o curatare generala.

Au murit oameni si autoritatile nu s-au schimbat de loc, dupa doua luni de scandal in presa, s-a uitat cu totul de subiect si totul s-a intors la "normal".
#15
Eu consider ca nu exista alta solutie in cazul acestei probleme in afara de sterilizarea si controlul TUTUROR cainilor din Romania. Exact cum toate masinile sunt inamtriculate, asa si toti cainii ar trebui sa fie inregistrati in niste baze de date. Consider ca toti cainii ar trebui impartiti in 2 categorii:
1. obisnuiti (care toti trebuie sterilizati);
2. cei de "inmultire" (care nu ar fi sterilizati si ar fi tinuti pentru inmultire, deobicei acei de rasa).
Tuturor cainilor existenti ar trebui sa se implanteze chipuri cu numele proprietarului. Pentru categoria a 2-a proprietarii ar trebui sa plateasca o taxa, iar atunci cand s-ar intampla catei, ei ar trebui sa fie adusi la veterinar si vaccinati si inregistrati(cu tot cu implantarea chipului)+ sterilizarea celor ce nu vor fi de categoria 2.
Cam asa cu un control strict, am putea sa eradicam acest fenomen. Daca doar impuscam si nu extirpam problema de la radacina, nu suntem decat barabari.


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)