Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grup Servicii Petroliere SA (GSP)
#1
Grup Servicii Petroliere a achiziţionat trei nave de utilaje petroliere cu 105 milioane dolari

Grup Servicii Petroliere (GSP) a achiziţionat trei noi nave de asistenţă pentru industria marină de petrol şi gaze pentru care a alocat 105 milioane de dolari, a declarat, vineri, preşedintele companiei, Gabriel Comănescu, cu ocazia ceremoniei de botez a celor trei nave.

"Fiecare dintre ele a costat 35 de milioane de dolari şi vom mai primi încă o navă similară la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor. Anul viitor vom cumpăra alte patru nave de asistenţă care vor costa 70 de milioane de dolari", a spus Comănescu.

Potrivit acestuia, cele trei nave vor opera în Marea Neagră în proiectele derulate de Lukoil, iar a patra navă de acest tip va pleca în Golful Mexic.

"Cele trei nave au fost construite în China şi au fost achiziţionate printr-un contract de leasing financiar de la bănci chinezeşti, semnat pe 12 ani", a adăugat Comănescu.

Fiecare dintre cele trei nave are 87 de metri lungime, 18,8 metri lăţime şi o suprafaţă de 1.000 metri pătraţi pe punte. Capacitatea de cazare este de 52 de locuri din care 14 pentru membrii echipajului, iar restul pentru persoane ce pot fi transportate de la ţărm pe platformele petroliere. Una dintre nave este echipată şi cu o macara de 100 de tone.

Gabriel Comănescu a mai spus că anul viitor speră să înceapă operaţiuni în Africa de Vest, unde participă la o licitaţie derulată de companiile petroliere americane Exxon şi Chevron.

GSP furnizează servicii integrate pentru industria marină de petrol şi gaze, având în portofoliu opt platforme petroliere, 15 nave tehnice şi alte cinci vase pentru diverse operaţiuni.

Sursa:http://www.economica.net/grup-servicii-p...88103.html
Poze:Ovidiu Oprea


Fișier(e) Atașat(e) Imagini
                           


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)