Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 1 Voturi - 5 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statiune in loc.23 August - Chiar aici se construieste Blaxy Premium Resort & Hotel
#11
DC 4 este deja asfaltat si cu trotuar pana cam la 1 km de Golful Pescarilor.
#12
(09-09-2014, 15:26 )Baiazid a scris: DC 4 este deja asfaltat si cu trotuar pana cam la 1 km de Golful Pescarilor.

La ce te referi cand spui Golful Pescarilor, la plaja din 23 August unde este si pescaria ?
#13
Lucrările la resortul Blaxy avansează cu o viteză uimitoare pentru un proiect atât de mare. Deja se toarnă o parte a fundaţiei şi prima macara turn a fost ridicată pe poziţie.

Sursa:http://urban-constanta.blogspot.ro/2014/...esort.html


Fișier(e) Atașat(e) Imagini
               
#14
Speram ca acest proiect sa fie doar inceputul. Sa nu uitam ca in aceasta zona numeroase proiecte nu s-au concretizat din cauza crizei imobiliare care a debutat in 2008.

Cel mai cunoscut dintre acestea este proiectul statiunii Terra, care urma sa se desfasoare pe o suprafata de 20 de hectare chiar in zona haltei din localitatea 23 August.

Proiectul Blaxy dateaza de asemenea din 2008 iar acum, dupa cum vedeti, incepe sa se concretizeze, semn ca momentul crizei a trecut.
#15
Si de ce ma rog "speram" ?
In caz ca nu e clar, aceasta statiune va fi cat se poate de exclusivista, lucru care la randu-i e prostie dat fiind ca vorbim de Marea Neagra, care nu ofera nici pe departe vreun cadru natural aparte.
Ar fi de preferat ca aceste zone sa ramana "virgine", iar graurii sa investeasca in alte afaceri. E de ajuns ca Transfagarasanul se umple de la an la an cu noi si noi vilute, vilisoare si cabanute, apte de a perturba ecosistemul.
O stire de genul asta e echivalenta cu una in care bucurestenilor li se aduce la cunostinta contruirea unui nou mall. Din pacate astfel de stiri nu ma lasa rece, din contra imi provoaca sila.

P.S. : Topicul asa e total inadecvat in aceasta sectiune. Nu vad nicio legatura cu transporturi si infrastructura. Sau poate scopul e de a face reclama timpurie ? Smile
#16
Eu cred ca discutia este interesanta, subiectul isi are locul aici.
Mai degraba schimb (eu sau alt admin) numele forumului regional din:
"Transport si infrastructura pe regiuni" in "Constructii, infrastructura si transport pe regiuni".
Desi nu stiu daca chiar este cazul, pentru ca intregul forum se numeste "CONSTRUIM ROMANIA", deci este clar ca ne ocupam de orice fel de constructii, nu numai de cele din domeniul rutier sau feroviar.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#17
(17-09-2014, 18:46 )Empyro a scris: Si de ce ma rog "speram" ?


Empyro, daca tu crezi ca actuala infrastructura turistica de pe litoralul romanesc poate satisface o ramura a economiei importanta asa cum este turismul inseamna ca unul dintre noi nu traieste in aceeasi tara.

,,Speram'' deoarece avem putin si putem face multe ...Esti multumit ?

(17-09-2014, 18:46 )Empyro a scris: In caz ca nu e clar, aceasta statiune va fi cat se poate de exclusivista


Fals, statiunea nu va fi nici pe departe exclusivista, ci va avea ca target principal noua clasa medie, desi si acum exista acolo pensiuni pentru toate buzunarele.

In concluzie mare atentie la concluziile ,,clare'', nu putem sa impunem aici pe forum opinii personale pe care nu le stapanim.


(17-09-2014, 18:46 )Empyro a scris: lucru care la randu-i e prostie dat fiind ca vorbim de Marea Neagra, care nu ofera nici pe departe vreun cadru natural aparte.


Din nou trebuie sa ascult o parere personala care nu are nicio legatura cu realitatea, dar din pricina sigurantei cu care este expusa poate face ravagii printre creduli.

Marea Neagra are peisaje fabuloase daca stii sa le cauti, plus de asta sunt foarte variate. Este de ajuns sa faci o calatorie virtuala in Nordul Turciei, in Crimeea, in Georgia si chiar in Bulgaria pentru a ajunge la o astfel de concluzie. In Romania nu exista munti si zone extinse impadurite ca in restul tarilor, insa Delta Dunarii ce poate fi daca nu un peisaj ? Pe partea litorala tot acolo exista Gura Portitei, Vadu, Sfantu Gheorghe, zone absolut unice in Europe prin frumusetea lor...


Am prezentat aici destule imagini cu actualul amplasament, resortul ce se construieste in localitatea 23 August beneficiaza de plaja, padure, lac, mare. Adica exact un cadru natural perfect pentru Marea Neagra, atat de blamata de tine din acest punct de vedere.(17-09-2014, 18:46 )Empyro a scris: Ar fi de preferat ca aceste zone sa ramana "virgine", iar graurii sa investeasca in alte afaceri. E de ajuns ca Transfagarasanul se umple de la an la an cu noi si noi vilute, vilisoare si cabanute, apte de a perturba ecosistemul.

Da, si daca s-ar putea sa se faca inca 1000 de ani agricultura din miile de hectare de teren care ar putea ridica turismul romanesc, si mai bine.

Si nu inteleg ce ar castiga localitatea 23 August daca ar ramane virgina intre domnul Olimp si domnul Costinesti, poate cateva sute de someri, poate arendasi smecheri, poate o gaura de potential turistic pe harta...

In ceea ce priveste comparatia cu Transfagarasanul, nu numai ca nu este potrivita, dar este complet falsa. La 23 August NU EXISTA ECOSISTEM, NU EXISTA REZERVATII, NU EXISTA ABSOLUT NIMIC CARE SA INTERZICA VREO CONSTRUCTIE DE TIP TURISTIC.

Deci tu pentru ce vrei acolo zona ,,virgina'', pentru placerea ta proprie ?

(17-09-2014, 18:46 )Empyro a scris: O stire de genul asta e echivalenta cu una in care bucurestenilor li se aduce la cunostinta contruirea unui nou mall. Din pacate astfel de stiri nu ma lasa rece, din contra imi provoaca sila.

Am inteles, tu esti omul care se opune progresului. Pentru opinii de acest gen s-a inventat cam de multisor statul Coreea de Nord, insa nu cred ca primeste europeni.

Apropo, vrei sa iti spun si eu parerea mea, dar realista despre comentariul tau ?

(17-09-2014, 18:46 )Empyro a scris: P.S. : Topicul asa e total inadecvat in aceasta sectiune. Nu vad nicio legatura cu transporturi si infrastructura. Sau poate scopul e de a face reclama timpurie ? Smile

Nu te-am vazut sa incepi sa muncesti la vreun topic pe forumul acesta ca sa iti dai in mod agresiv cu parerea, dar cand vei incepe sa o faci poate o sa meriti si un raspuns. Pana atunci imi dai voie sa consider punctul tau de vedere ca si inexistent si lipsit de respect...
#18
Ideile pe care le-ai expus sunt gresite din fasa. Progres nu inseamna sa te apuci sa construiesti haotic. In momentul de fata exista statiuni "lesinate" (si am sa le enumar Jupiter, Venus, Neptun, Saturn) care in mare parte contin unitati hoteliere defuncte sau muribunde si in care s-ar fi putut investi.
Orice proiect de anvergura unei "noi statiuni" afecteaza mediul si trebuie limitat la zonele care deja au fost "compromise". Vezi ce se intampla prin Vest cand apare cate-o initiativa de genul asta, indiferent de incadrarea zonei respective ca parc national sau rezervatie. Ca fapt divers, spune-mi tu mie, ce sistem crezi ca vor aborda ? fosa septica sau deversarea canalizarii in mare ? Smile

Despre Marea Neagra, trebuie admis ca nu e tocmai Mediterana. Vorbim de o mare rece, semi-inchisa, predispusa poluarii. Cateodata se intampla si evenimente grave pentru sanatate publica (vezi epidemia de virus hepatic din aceasta vara) iar daca vrei, din experienta personala iti voi relata, ca sunt cativa ani buni de cand prefer sa fac plaja in Constanta, Corbu sau Navodari, in loc de Mamaia unde deseori poti surprinde plutind prin apa, mucuri de tigara, pahare de plastic, pungi si alte chestii simpatice precum "handei" sau prezervative.
O statiune de tipul acestui complex nu se adreseaza nicidecum clasei de mijloc existente sau emergente, ci persoanelor ceva mai instarite. Nu mai faceti confuzia intre "clasa de mijloc" din Bucuresti, Cluj sau Timisoara si ceea ce avem la nivel national.
Este un non-sens din acest punct de vedere, fiindca spre deosebire de Gura Portitei unde cadrul natural este unicat, aici vorbim de ceva banal. Iar, cum am stabilit faptul ca vorbim publicul tinta sunt persoanele mai instarite , sa fii convins ca aceasta clientela va prefera in linii mari tot Grecia, Turcia sau Croatia, unde vor gasi pachete la preturi similare, dar intr-un cadru natural mult mai atractiv.

In rest, ma indoiesc ca mi-am prezentat opinia agresiv. Un raspuns merita dat oricarei persoane care deschide un dialog civilizat pe un forum (cu atat mai mult cu cat sunt printre putinele persoanele, altele decat cele din staff, care comenteaza pe-aici), cat priveste lipsa de respect, da-mi tu mie voie sa o consider ca venind din partea ta, cu atat mai mult aprecierile personale voalate facute la adresa mea (Coreea de Nord, persoana anti-progresista, punct de vedere inexistent), dar ma gandesc ca varsta poate juca feste uneori.

@Vancouver, din punctul meu de vedere faceti cum credeti de cuviinta, am semnalat evidentul si anume ca nu se incadreaza la transport si infrastructura si nu este un proiect demn de luat in seama, nici la nivel national, nici regional. In definitiv si pe langa Bucuresti se construiesc, s-au construit si se vor mai construi parcuri rezidentiale uriase, dar nimeni nu le-a tratat cu atat de mult interes. Ori daca vreti tot in regiunea Constanta, putem vorbi de astfel de complexe in Ovidiu sau Navodari, de exemplu.
#19
(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: Ideile pe care le-ai expus sunt gresite din fasa.

Insa argumentele dvs infime nu m-au convins , tot ceea ce puteti dvs sa faceti in acest moment este sa catalogati si sa lansati clisee bazandu-va pe nimic. Si le zapaciti rau de tot, dupa dvs la 23 August ba nu e frumos, ba e ecosistem.


(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: Progres nu inseamna sa te apuci sa construiesti haotic. In momentul de fata exista statiuni "lesinate" (si am sa le enumar Jupiter, Venus, Neptun, Saturn) care in mare parte contin unitati hoteliere defuncte sau muribunde si in care s-ar fi putut investi.

Asta este exemplul perfect de comentariu care nu isi are rostul. Adica vine investitorul care baga zeci de milioane de euro in ceva nou si dvs spuneti ca omul a gresit si ca trebuia sa investeasca intr-un cotet dintr-o statiune veche, ca asa vreti dvs

Parerea mea este ca atunci cand veti avea banul dvs puteti sa il bagati unde vreti, pana atunci comentariul dvs este absolut inutil si inoportun.


(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: Orice proiect de anvergura unei "noi statiuni" afecteaza mediul si trebuie limitat la zonele care deja au fost "compromise". Vezi ce se intampla prin Vest cand apare cate-o initiativa de genul asta, indiferent de incadrarea zonei respective ca parc national sau rezervatie. Ca fapt divers, spune-mi tu mie, ce sistem crezi ca vor aborda ? fosa septica sau deversarea canalizarii in mare ? Smile

In primul rand, daca erati ceva mai atent, scrie ceva mai-sus despre planurile primariei 23 August pentru conectarea zonei litorale la canalizare, gaze si alte lucrari de infrastructura.

Blaxy Premium Resort a depus deja la Ministerul Mediului planurile pentru conectarea utilitatilor la lucrare, altfel nu se dadea autorizatia de constructie.

(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: Despre Marea Neagra, trebuie admis ca nu e tocmai Mediterana. Vorbim de o mare rece, semi-inchisa, predispusa poluarii.

Deja vad ca aveti o problema personala cu Marea Neagra... Si cum mai e , neagra cumva ? Daca investitorul vrea sa construiasca acest proiect langa o mare rece, semi-inchisa, poluata, aveti cumva o problema cu asta ? Bagati dvs cumva banul de tot aduceti in discutie atat de multe motive puerile pentru a blama o mare ca toate marile, nici mai poluata si nici mai rece decat altele ?


(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: Cateodata se intampla si evenimente grave pentru sanatate publica (vezi epidemia de virus hepatic din aceasta vara) iar daca vrei, din experienta personala iti voi relata, ca sunt cativa ani buni de cand prefer sa fac plaja in Constanta, Corbu sau Navodari, in loc de Mamaia unde deseori poti surprinde plutind prin apa, mucuri de tigara, pahare de plastic, pungi si alte chestii simpatice precum "handei" sau prezervative.

Domnu Empyro, eu sunt nascut si traiesc de 40 de ani la malul marii, ce imi spuneti dvs acolo nu are legatura cu poluarea ci cu bunul simt tot al...turistilor. Iar despre hepatite sau alte treburi chiar nu ma intereseaza, pentru ca fac parte din categoria,, gripa aviara '' sau alte balarii prin care firme de apartament au invartit bani cu lopata.

Dvs expuneti aici o gramada de motive nesemnificative, chiar hazlii, insa uitati ca la doi pasi de Mamaia exista poluatorul numarul 1 Petromidia, aia cand scapa mirosuri este ca si cand sunt deschise 100000 de butelii, si acest aspect se simte cel mai bine chiar la Corbu in plin ecosistem, adica acolo unde va place dvs cel mai mult sa faceti plaja ,,fara poluare''.

Iar motivul asta ,,minor'' Petromidia nu a impiedicat investitorii de toate natiile sa aruce cu sute de milioane de euro in statiunea Mamaia, deci despre ce vorbim noi aici ?

Locatia Blaxy Resort este una deosebita, linistita iar targetul este clasa de mijloc a Romaniei formata din familii plus clienti de peste hotare. Acolo nu exista vreun poluator precum mastodontul de langa Mamaia...

Va rog mergeti, vedeti despre ce este vorba, si dupa aceea puteti sa comentati cu dezinvoltura despre ceea ce in prezent nu cunoasteti Deocamdata tot ce ne prezentati aici sunt clisee departe de realitate, ne spuneti ca Marea Neagra este urata desi spuneti ca faceti plaja in Rezervatia Corbu, ne vorbiti de ecosistem la 23 August desi acesta nu exista, va dati cu parerea despre poluare desi la aceasta locatie este egala cu zero s.a.m.d. Dvs chiar stiti ce vreti sau de ce comentati ?(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: O statiune de tipul acestui complex nu se adreseaza nicidecum clasei de mijloc existente sau emergente, ci persoanelor ceva mai instarite. Nu mai faceti confuzia intre "clasa de mijloc" din Bucuresti, Cluj sau Timisoara si ceea ce avem la nivel national.

Domnu' Empyro, nu cred ca stiti ce este pentru Romania o clasa de mijloc. Deja vad ca eu confund si dvs le stiti pe toate.

Va spun eu ca nu stiti nimic, nu exista ,,clasa de mijloc'' sau ,,instariti'' din punct de vedere economic La 200E venit pe familie nu poti face parte din clasa medie, insa la 1000E da, acum am fost clar ? Totul se rezuma la venituri, putere de cumparare, dar daca dvs credeti ca un parlamentar face parte din clasa de mijloc, atunci va spun eu ca va inselati. Pentru ca ala e deja in high - class...

(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: Este un non-sens din acest punct de vedere, fiindca spre deosebire de Gura Portitei unde cadrul natural este unicat, aici vorbim de ceva banal.

Banal poate fi la dvs in spatele blocului in care locuiti, la 23 August ba. Ai lacuri, mare, faleza, plaja si padure seculara, cata ..banalitate'' de genul asta trebuie sa va convinga ?

Zona este frumoasa, linistita si ofera locatii de alimentatie publica unice pentru litoralul romanesc. La cativa kilometri de locatie se afla celebra herghelie Mangalia, un loc fantastic pentru cei care au copii si doresc sa petreaca o zi in natura, imprejurimile sunt deasemenea deosebite.

(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: Iar, cum am stabilit faptul ca vorbim publicul tinta sunt persoanele mai instarite , sa fii convins ca aceasta clientela va prefera in linii mari tot Grecia, Turcia sau Croatia, unde vor gasi pachete la preturi similare, dar intr-un cadru natural mult mai atractiv.

Domnul Empyro, nu stiu ce experienta turistica aveti dvs, dar eu pe langa faptul ca am realizat acum cativa ani un tur integral al Marii Negre, trecand prin zone autonome pe care dvs doar puneti degetul (se numeste harta), va spun eu ca Bulgaria, care nu este pe lista dvs, rupe la capitolul turism de tip all inclusive in astfel de resorturi pentru familii, mare parte dintre ele construite izolat, fara a face parte din vreo statiune veche dupa cum sugerati dvs.

Pentru ca ceea ce dvs nu vreti sa intelegeti este faptul ca atunci cand vorbim de astfel de investitii conteaza locatia si imprejurimile.

(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: In rest, ma indoiesc ca mi-am prezentat opinia agresiv. Un raspuns merita dat oricarei persoane care deschide un dialog civilizat pe un forum (cu atat mai mult cu cat sunt printre putinele persoanele, altele decat cele din staff, care comenteaza pe-aici), cat priveste lipsa de respect, da-mi tu mie voie sa o consider ca venind din partea ta, cu atat mai mult aprecierile personale voalate facute la adresa mea (Coreea de Nord, persoana anti-progresista, punct de vedere inexistent), dar ma gandesc ca varsta poate juca feste uneori.

Cred ca ar fi o idee foarte buna daca ai incerca sa iti recitesti comentariul, de exemplul ala in care acuzi ca aici se face reclama acestui resort.

Eu deschid un toppic , aduc informatii si adun informatii iar tu dai cu bata in balta si vrei ca eu sa nu fiu ironic sau sa nu iti raspund ?

Iar agresiv esti prin atitudinea ,,stie -tot'' plus sugestia ta care are legatura doar cu lipsa ta de experienta pe un astfel de forum. Pentru ca domnule Empyro, trebuie sa stii si tu ca o constructie de o asemenea amploare se numeste ,,infrastructura turistica'', iar in limbajul international ,,mini-resort''.

(22-09-2014, 14:34 )Empyro a scris: @Vancouver, din punctul meu de vedere faceti cum credeti de cuviinta, am semnalat evidentul si anume ca nu se incadreaza la transport si infrastructura si nu este un proiect demn de luat in seama, nici la nivel national, nici regional. In definitiv si pe langa Bucuresti se construiesc, s-au construit si se vor mai construi parcuri rezidentiale uriase, dar nimeni nu le-a tratat cu atat de mult interes. Ori daca vreti tot in regiunea Constanta, putem vorbi de astfel de complexe in Ovidiu sau Navodari, de exemplu.

Esti informat gresit ! Nici in Ovidiu, nici in Navodari si nici altundeva pe litoral nu exista un astfel de proiect ! Aici vorbim de 1300 de camere capacitate resort plus hotel !!!

Tu nici macar nu ti-ai dat silinta sa citesti cu atentie toppicul, iar acest lucru se vede la orice pas, la orice comentariu al tau ! Tu doar expui niste idei fixe, clisee si atat, dar sunt niste opinii ale tale personale care nu au absolut nicio legatura cu tot ceea ce este prezentat aici...

In primul rand ca proiectul este deja in constructie, adica investitorul baga deja bani, deci opiniile tale cu privire la poluarea Marii Negre, la mucurile de tigara, la zona, la ,,ecosistem'' si alte chestii care nu rezoneaza cu realitatea locatiei proiectului, nu au absolut nicio valoare mai ales cand sunt emise intr-un talmes balmes-total. Iar pareri de care tu esti atat de sigur si pe care vrei sa le impui ca raspuns la unele comentarii ale mele, eu personal cred ca nu isi au rostul si nu am de ce sa le accept. Sunt puerile si au tenta de atot-stiutor deci exista o problema clara de comportamanet in modul in care incerci sa iti impui parerile... Eu chiar vreau sa aud si altceva in afara de celebrul Gigi-Contra...
#20
Expun din nou si pe rand, premisele gresite de la care ai plecat :
1) Ecosistem ai in absolut orice cadru natural, in care activitatile omului sunt inexistente sau minime. Printre altele cum se arata si in descrierea ta, ai o padure, lacul Tatlageac si insasi marea. Daca elementele astea nu au ecosistem, inseamna ca pe undeva niste cunostinte minimale de mediu lipsesc ori sunt voit "uitate".
2) Suprafata foarte mare (7 cladiri) precum si fluxul turistic ridicat sunt apte de a perturba mediul. Nu vorbim de o micuta pensiune, ci un parc rezidential. Simpla racordare la canalizarea 23 august, nu rezolva nimic, caci ce surpriza volumul de deversare va creste !
3) Ministerul Mediului nu este o entitate infailibila, din contra se indoaie foarte usor pentru suma corecta. In Romania problemele de mediu rareori sunt luate in serios.
4) Nu vorbeam de investitii in "coteturi", ci in unitatile hoteliere din statiunile existente. Daca esti de 40 de ani pe litoral , cunosti foarte bine ce si cum, inclusiv potentialul acelor unitati, majoritatea dintre ele aflandu-se intr-o stare deplorabila din cauza litigiilor prin care se bat "graurii" pentru ele.
5) Problema statiunii de lux si a publicului tinta e lamurita inca din descriere : "care va avea toate facilitățile unui resort de lux." Acum, treaba e ca unii s-ar putea sa fie mai pretentiosi si litoralurile montane ori arhipelagurile din Grecia, Croatia sau Turcia sa ramana mai atractive.
[Imagine: antalya.jpg] Acum intelegi ?
Si daca nu ai inteles din poza, singurul lucru aparte la zonele de genul asta, ramane fix "salbaticia", ca nu vorbim nici de carsturi calcaroase, faleze impresionante, diferente de nivel de o mie de metri, cascade, insule, pesteri, s.a.m.d.
6) Salariul mediu net in Romania era 1626 RON (in luna februarie), de unde putem face un calcul simplu si ne raportam la 3250 RON de menaj (familie), adica 738 EUR. In orice acceptiune economica si raportat la nivel national, venituri medii = clasa de mijloc. Prin urmare, cum am zis, nu toti isi vor cumpara "proprietatea partiala pe timp de vara cu 3750 EUR", ci doar o categorie ceva mai instarita, cei care lucreaza la corporatii in cateva orase mari, micii intreprinzatori, functionari ceva mai inalti sau "bastanii" ; daca vrei in alta clasificare un fel "de upper middle-class si high-class". QED ! Ramanem pe teoria exclusivismului.
7) Cand m-am referit la parcuri rezidentiale, m-am referit la cele de locuinte. Cat priveste cele turistice (indiferent ca nu sunt de aceeasi amploare ca acesta - deh..lipsa de spatiu si teren mai scump )iti dau cateva nume care-mi vin in cap acum, in Mamaia Nord : Marina Regia, GreenWave, Coral Beach sau Phoenicia Resort.
8) Nu-mi pasa mie ce fac turcaletii cu banii lor, dar ma intereseaza ca zonele "virgine" sa ramana asa cum le stiam, locuri in care sa poti face si alt tip de turism si agrement decat cel specific statiunilor. Nu contesta nimeni avantajele pe care le va aduce pe piata muncii o investitie de acest gen, dar cred ca se poate si altfel, printr-o dezvoltare mai putin haotica si mai durabila.
9) Este dreptul meu sa-mi expun parerea asa cum doresc, nicidecum un privilegiu acordat de tine. Pot fi Gigi-Contra, la fel cum pot fi de acord cu tine in alte privinte, pe alte subiecte. Si cred ca n-ar strica putin mai mult respect, dupa cum ai vazut m-am cam axat in principal pe combatarea argumentelor, desi as fi putut da curs invitatiei de a merge mai departe pe aprecieri de ordin personal.


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)