Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subventionarea operatorilor CF
#1
13.08.2014, ZiuaNews: Exclusiv: Ministerul Transporturilor subvenționează ILEGAL operatorii feroviari privați de transport călători

Citat:Curtea de Conturi a României a constatat că Ministerul Transporturilor "ajută" compania CFR Călători să fie trasă pe linie moartă, dar în schimb subvenţionează ilegal operatorii feroviari privaţi de transport călători.

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori că operatorii feroviari privaţi de călători prosperă ca urmare a subvenţiilor acordate cu generozitate excesivă şi ilegală de către Ministerul Tansporturilor, în timp de compania de stat este dirijată spre faliment. Campania de umflare a conturilor operatorilor privaţi din banii publici în detrimentul societăţii de stat a fost demarată puternic în 2011 de către fostul ministru PDL, Anca Boagiu, şi continuată cu aplomb de liberalii Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu şi Ramona Mănescu. Însă cei care au pus umărul din greu la spolierea companiei de stat au fost directorii de la CFR Călători - Ştefan Roşeanu şi Valentin Dorobanţu, dar şi fostul director al CFR SA, George Micu. Iar omul care a orchestrat toată această inginerie financiară de subvenţionare preferențială a operatorilor privaţi este Claudiu Octavian Dumitrescu, directorul Direcţiei Feroviare a Ministerului Transporturilor, cel care de vreo zece ani regizează toate manevrele la calea ferată din România.

(...)
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)