Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 5 Voturi - 4.2 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RO: Părerea TA despre calitatea drumurilor din România
#1
Prezenta discutie pleaca de la harta valabila la final de octombrie 2013: [Imagine: 2013.10.27-road_quality_map_v.816.png]
(click for large map)

Harta actualizata permanent se gaseste aici: The newest map
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#2
Salutari, in Serbia drumul de la Pancevo la Moravita e cel mult verde.

De asemenea, ar fi frumos sa se schimbe denumirea thread-ului Roumanian->Romanian.
#3
Numele thread-ului a fost schimbat de altcineva, multumesc.
La urmatorul update al hartii modific si drumul din Serbia in verde.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#4
Vancouver,pentru DN6 portiunea Alexandria-Mihaiesti zic sa pui albastru iar daca poti la Mihaiesti-Radomir(adica exact cat tine jud.Olt)un amestec de rosu cu verde,apoi albastru pana la Craiova.
Poze nu am pentru ca am fost cu copii in masina, singur, si numai de poze nu imi ardea (cine are stie).
Asa cum spuneam pe teritoriul jud Olt calitatea drumului alterneaza de la gropi si sleauri pana la max. binder nemarcat.Asadar se circula printr-un santier abandonat,mare grija noaptea in special pe portiunea de la iesirea din Caracal spre Craiova acostamentul a excavat pana la aprox 1m adancime.
#5
Imi place faptul ca apar si o parte din drumurile tarilor vecine, in special cele de la frontiera, pentru ca in felul asta stim si noi cum stam.
As avea totusi o sugestie: drumurile cu 2 benzi pe sens sa apara ingrosat.

Si ca sa-i fac un pic de ras pe dobrogeni, e un drum judetean (fost DC87) care e varza, nici rosu nu merita. E chiar sub canalul Dunare-Midia, paralel cu el, pleaca undeva de la Poarta Alba si se opreste la intrarea in Ovidiu chiar in zona interchange North A4. La anul cred ca se apuca de el, a fost la primarii si acum l-a preluat Consiliul Judetean Constanta, se face ca lumea pentru ca va fi legatura A2 cu statiunea Mamaia, va avea si piste pentru biciclisti dar pana atunci e pericol public.

Si mai e un drum prost DC89 care pleaca din Constanta si merge spre satul Poiana, e jale rau drumul si plin de gropi, drumul asta chiar face interchange cu A4.
#6
Cine ma ajuta?
Eu nu folosesc si in consecinta nu stiu ce sa raspun unui prieten care vrea harta Garmin pentru Romania.Un link de unde se poate da jos ar fii foarte util.
Multumesc!
#7
Pe Transfăgărășan a nins și la peste 2000m se circulă în condiții de iarnă. Mașinile neechipate au rămas blocate (nu mai pot urca).

Personal recomand CAUCIUCURI DE IARNĂ și echipare de iarnă tuturor celor care au drum la peste 1000m.

PS. Poate că acum înțelegeți de ce nu trec Transalpina și Transfăgărășanul pe hartă.

Și, în afară de Transfăgărășan, se mai închide un drum:

Podul de la Agigea se închide circulației, începând cu 1 octombrie

Citat:Vești proaste pentru şoferii constănțeni. Începând cu luna octombrie, şoferii nu vor mai putea circula pe podul de la Agigea. În acest fel, conducătorii auto vor fi nevoiţi să găsească rute ocolitoare, care, cel mai probabil vor deveni supraaglomerate. Singurele mașini care vor putea traversa Podul Agigea vor fi mijloacele de intervenție ale Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă, SMURD şi Poliţie.

(...) O altă problemă poate fi reprezentată de traficul greu deviat pe rutele ocolitoare, întrucât carosabilul nu este făcut să suporte greutăți atât de mari. Ca variantă ocolitoare, șoferii au două soluții: ieșirea la nodul rutier Medgidia, drumul județean 381 până în localitatea Ciocârlia, Topraisar și intrarea pe DN39, după Agigea. O altă rută ocolitoare este A2, nodul rutier Medgidia, drumul județean 391, Cobadin, Negru Vodă și Mangalia.

În perioada în care podul va fi închis, accesul pietonilor va fi permis timp de 10 minute la fiecare oră. Luni va avea loc o întâlnire între Instituția Prefectului și conducerea CNADNR pentru găsirea unor soluții privind închiderea podului Agigea.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#8
Toplița - Poiana Largului (pe DN 15) ar trebui cu verde. Duminică, 22sept., am trecut pe DN 15A, Reghin - Sărățel; într-un singur loc se mai turna al doilea strat de asfalt, in rest covorul e gata. Mai trebuie marcaje și balustrade și-l poți pune linistit cu albastru. Estimez ca in maxim doua-trei saptamani va fi gata. DN 16 ar trebui cu roșu de la Reghin până la limita cu jud. Cluj (apx. localitatea Cămărașu). DN 15E ar trebui cu galben până la Râciu și cu roșu în continuare spre intersecția cu DN16. Reghin - Sovata ar trebui roșu cu galben (în afara localităților e bunicel, dar în localități nu poți merge decât cu maxim a II-a). Gheorgheni - Lacu Roșu - Bicaz-Chei ar trebui cu roșu.
#9
(24-09-2013, 14:58 )Adrian N. a scris: Toplița - Poiana Largului (pe DN 15) ar trebui cu verde. Duminică, 22sept., am trecut pe DN 15A, Reghin - Sărățel; într-un singur loc se mai turna al doilea strat de asfalt, in rest covorul e gata. Mai trebuie marcaje și balustrade și-l poți pune linistit cu albastru. Estimez ca in maxim doua-trei saptamani va fi gata. DN 16 ar trebui cu roșu de la Reghin până la limita cu jud. Cluj (apx. localitatea Cămărașu). DN 15E ar trebui cu galben până la Râciu și cu roșu în continuare spre intersecția cu DN16. Reghin - Sovata ar trebui roșu cu galben (în afara localităților e bunicel, dar în localități nu poți merge decât cu maxim a II-a). Gheorgheni - Lacu Roșu - Bicaz-Chei ar trebui cu roșu.

Am actualizat parțial, cu următoarele mențiuni:

DN16 - zona roșie de lângă Reghin a fost mai mare, dar mi s-a cerut (pe ssc) să pun galben, că nu e chiar așa rău, cu excepția zonei de dale de beton de la intrare în Reghin. Așa că deocamdată rămâne așa cum este, dar țin cont de părerea ta și dacă mai spune și altcineva la fel, atunci pun roșu până la Cămărașu.

DN12C Gheorghieni - Bicaz a fost până mai ieri parțial cu roșu, respectiv pe Gheorghieni - Lacu Roșu. Am fost informat că s-a asfaltat ceva pe acolo, mai ales pe zona de serpentine, deci să scot roșu, să rămână galben. Așa că iar notez, dar nu modific deocamdată.

Am corectat traseul DN15E la intrarea în Reghin, ca să se vadă că de fapt DN16 nu ajunge efectiv in Reghin, ci pleacă din DN15E. Presupun că a fost reabilitată și acea bucată din DN15E de la intersecția cu DN16 până la intrarea în Reghin.

Am trecut pe hartă DJ173 pe toată lungimea, de la Râciu la Bistrița.

Un extras al zonei:

[Imagine: 9922641354_b170733beb_o.png]
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#10
PreviousLegat de DN15A, am pus deocamdata galben-albastru în loc de roșu-albastru ; dar 100% albastru va fi numai după trasarea marcajelor. Aștept să treacă cineva și să ne confirme.

A se vedea și articolul din bistriteanul.ro pe aceasta temă.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)