Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Accidentul aviatic din Muntii Apuseni
#1
NATO, Uniunea Europeana, Secolul XXI, intr-o Romanie a interceptarilor legale si ilegale fara sfarsit. Un avion cazut la 60 km de o metropola a Romaniei si a UE este gasit cu mijoace primitive dupa 6 ore de la prabusire, cu pretul vietii a doi oameni, care au supravietuit prabusirii.

STS isi mareste buegetele cu cate 20-30% pe an si isi construieste sedii. Armata si MAI au primit miliarde de EUR pentru tehnica si mijloace de supraveghere pe timp de noapte. Si nu mai departe de acum un an Romania se lauda ca e prima tara din UE care a implementat sistemul de localizare prin serviciul 112.

Si cu toate astea aflam ca de fapt nu se poate face nici o localizare si ca elicopterele militare nu zboara pe timp de ceata. E o informatie valoroasa. Inseama ca granita Schengen poate fi trecuta fara probleme atunci cand e ceata. Si ca Romania poate fi atacata si ea pe timp de ceata, pentru ca razboaiele se poarta numai in conditii meteo favorabile.

In tarile civilizate ar incepe sa curga demisiile DE ONOARE la varful institutiilor care s-au balbait impardonabil. In Romania, unde cuvantul ONOARE este strain, se va pune batista pe tambal. Si cu siguranta mortul va fi de vina.

O seara foarte trista pentru Romania...
#2
Astazi aflam ca, asa cum stiam, existau in Romania secolului XXI multe sisteme de localizare, care insa n-au fost folosite din motive HALUCINANTE. Ministerul de Interne n-a avut mandat de la judecator (!!!), iar Ministerul Apararii nu a fost solicitat!!

Doi oameni au murit, nu pentru ca au cazut cu avionul de de la 2000m, ci DE FRIG (hipotermie), pentru ca autoritatile incompetente n-au fost capabile sa-i gaseasca la timp, desi aveau toate mijloacele tehnologice necesare! Nici unul dintre pasagerii avionului nu a avut rani care sa-i puna viata in pericol, daca interventia se intampla LA TIMP!

Daca mai exista ONOARE, raspunsul este unul singur: DEMISIA AZI!

[Imagine: vinovatii.jpg]
#3
Sincer sa fiu eu nu as acuza MAPN-ul si MAI-ul. Daca nu li s-a solicitat interventia cum ati fi vrut sa actioneze? In baza carui fapt?
In plus de asta acest incident era o problema de responsabilitate civila, nu mi se pare normal ca de fiecare data cand un avion de mici dimensiuni se prabuseste sau dispare de pe radar sa se ridice de la sol un elicopter militar pentru a pleca in cautarea lui. Sunt de acord ca pot exista situatii de urgenta cand li se cere militarilor sprijinul insa nu trebuie sa devina o regula pentru ca din punct de vedere tactic si militar nu e ok.
Imi pare rau de persoanele decedate in special de studenta pentru ca am inteles ca ar fi fost sanse de salvare insa vina incidentului o poarta pilotul.
Cautarea si salvarea sunt o alta problema insa cred ca vinovatii trebuiesc cautati in alta parte, nu in curtea militarilor.

P.S. Locul discutiei cred ca s-ar potrivi mai bine la Spectacole aviatice si alte evenimente.
#4
(21-01-2014, 15:40 )Kidu a scris: Sincer sa fiu eu nu as acuza MAPN-ul si MAI-ul. Daca nu li s-a solicitat interventia cum ati fi vrut sa actioneze? In baza carui fapt?

@Kidu, in baza faptului ca sunt oameni! Ajunge asta? Accidentul s-a produs in jur de 16:00. Iar stirea a fost repede completata de precizarea ca a fost o aterizare fortata si ca toti pasagerii sunt in viata. Asa ca ca timp de 2-3 ore a fost "doar o alta stire". Abia cand seara lucrurile au devenit grave, pentru ca nu se reusea localizarea, toata lumea s-a mobilizat.

IGSU nu are de unde sa stie ce dotare are armata, insa armata stie. Ori cand situatia a devenit grava, fiecare institutie era datoare sa-si ofere sprijinul. Intra in atributiile armatei sa intervina atunci cand celelate institutii sunt depasite! Nu poti sa stai si sa te uiti cum oamenii aia mor cand tu stii ca la 40 km distanta de accident ai avioane echipate cu tehnica de localizare cu termoviziune!! Nu poti sa stai si sa dormi cand vezi ca oamenii mor de hipotermie pentru ca nu li se pot aduce paturi, cand stii ca ai elicoptere si trupe de vanatori de munte capabile sa ajunga la accidentati inaintea tuturor voluntarilor! Nu poti ca om, nu mai vorbesc ca instituie!
#5
Repet, nu cunosc procedurile in astfel de situatii insa banuiesc ca trebuie sa le ceara cineva ajutorul altfel pe baza buletinelor de stiri mi se pare cam aiurea sa ridici elicopterele de la sol si sa pleci in cautarea supravietuitorilor.

Trecand peste aspectul emotional cred ca trebuie ca prima data sa judecam logic si rational. Exista o celula de criza care se ocupa de salvarea supravietuitorilor, aia trebuiau sa ceara ajutorul Aviatiei militare daca au vazut ca sunt depasiti de situatie, nu invers.
#6
(21-01-2014, 17:06 )Kidu a scris: Trecand peste aspectul emotional cred ca trebuie ca prima data sa judecam logic si rational. Exista o celula de criza care se ocupa de salvarea supravietuitorilor, aia trebuiau sa ceara ajutorul Aviatiei militare daca au vazut ca sunt depasiti de situatie, nu invers.

Asta nu exclude faptul ca Armata isi putea oferi serviciile. Este perfect legal si procedural si vorbesc in cunostinta de cauza. In epoca multimedia, nu te poti face ca o informatie nu exista daca nu primesti comunicarea oficiala. A fost pur si simplu indolenta si incompetenta la cel mai inalt nivel!
#7
Minciunile ies la suprafata: dupa ce dimineata ni se spunea ca aramata nu a intervenit pentru ca nu a fost solicitata, seara aflam ca elicopterele armatei au fost pregatite de zbor, dar n-au putut zbura din cauza conditiilor meteo.
#8
Sincer sa fiu nu mai inteleg nimic din toata situatia asta. Cum naiba afirma astia ca nu pot zbura pe ceata?
#9
(21-01-2014, 23:45 )Kidu a scris: Sincer sa fiu nu mai inteleg nimic din toata situatia asta. Cum naiba afirma astia ca nu pot zbura pe ceata?

Pai nu stii ca razboaiele se poarta numai vara, la pranz, daca nu ploua?!
#10
Au inceput demiterile, pentru ca ONOARE nu exista. Incompetentii trebuie dati afara, ca singuri nu stiu ca au fost incompetenti. Inadmisibil ca pana azi nu s-a inregistrat nici o DEMISIE, ci doar doua DEMITERI.

Aroganta si tupeul lui Radu Stroe de ieri si de azi nu pot fi descrise in cuvinte. Toti sase trebuie sa fie demisi!

LE: In ceasul al 36-lea, pe Colonelul Ioane Burlui, Seful IGSU a regasit in sfarsit ONOAREA si si-a dat DEMISIA DE ONOARE.

[Imagine: vinovatii3_small.jpg]


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)