Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transportul in comun,stiri,discutii diverse
#1
Aparatură hi-tech la depoul din Oradea din fonduri europene: Strungul mobil cu laser ajustează la milimetru roţile tramvaielor

Depoul de tramvaie din Oradea a inaugurat o investiţie hi-tech de ultimă generaţie: un aparat de va corecta cu raze laser roțile mijloacelor de transport care circulă prin oraș. Întregul sistem a costat 4 milioane de euro, iar beneficiile vin în primul rând pentru călători: zgomotul și vibrațiile vor fi mult mai mici, iar siguranța în trafic va crește simțitor.
Simplu şi rapid: aşa verifică noul aparat tramvaiele din depoul de la Oradea. Este un utilaj performant, computerizat, capabil să ridice în aer tramvaie de câteva zeci de tone pentru a le ajusta la milimetru roţile. Până acum, mecanicii făceau această operaţiune manual. Practic, munca fizică e complet eliminată acum, odată cu imperfecţiunile roţilor, care provoacă zgomote şi vibraţii.

„Mentenanța tramvaielor va fi optimizată, iar costurile de mentenanță, care reprezintă aproape o treime din costurile totale, vor fi reduse substanțial. Astfel câștigă tot orădeanul prin reducerea bugetului de reparații”, a declarat la inaugurare Csuzi Istvan, directorul general al Regiei de transport în comun din municipiu.

Aparatul, cu tot cu hala în care se află, a costat 4 milioane de euro şi a fost cumpărat din fonduri europene. În acelaşi proiect, regia de transport local a primit și o autospecială care circulă atât pe șine, cât și pe carosabil. Ea va fi utilizată atunci când se va întâmpla ca tramvaiele să deraieze.

Noua aparatură ar putea aduce şi profituri: conducerea regiei vrea să repare tramvaie şi pentru alte regii din țară.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actual...ti+tramvai


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)