Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiecte și construcții
#1
Șantiere abandonate din cauza crizei

Clădiri abandonate, gunoaie şi haite de câini, acestea sunt urmele lăsate de criza economică în mai toate oraşele din România.
Sute de şantiere pe care trebuiau să se ridice întregi cartiere rezidenţiale, hoteluri cu pretenţii sau chiar centre comerciale sunt acum în paragină. De cele mai multe ori, proprietarii le-au abandonat iar, cei care locuiesc în zonă trebuie să suporte peisajul dezolant şi mizeria. Asta după ce au îndurat deja praful şi zgomotul făcut de muncitori la începutul lucrărilor.

Este un tablou care îi întâmpină în fiecare zi pe vecinii a ceea ce trebuia să fie cartierul rezidenţial Planorama din Bucureşti. Lucrările au început în 2006, după numai un an, însă, investitorul turc a dat faliment.

Patru blocuri a câte 15 etaje şi peste 1.200 de apartamente ar fi trebuit să aibă în total complexul. Doar una dintre clădiri a fost finalizată, însă.

„Scheletele” din țară

Nici în Timişoara criza n-a iertat pe nimeni. Într-o zonă cu valoare istorică zace şi acum abadandonată o clădire care ar fi trebuit readusă la viaţă.

În locul fostului Abator din Timişoara trebuia să înceapă construcţia unui complex comercial şi deşi lucrările trebuiau finalizate în luna septembrie a anului trecut în momentul de faţă clădirea se află într-un continuu proces de degradare.

La Constanţa, alte şantiere sunt abandonate. Acum zece ani, chiar în portul turistic, a fost ridicat scheletul unui hotel.

Pe lângă, aspectul inestetic, şantierele părăsite pot fi un pericol pentru trecători.

„În măsura în care cetăţeanul respectiv suferă un prejudiciu în legătură directă cu respectivul şantier. De exemplu, este lovit de o bucată care se desprinde şi cade de pe acest şantier. Este o răspundere reglementată inclusiv de vechiul Cod Civil”, explică avocatul Mircea Ursuta.

Atunci, însă, singurul lucru pe care-l poate face cel afectat este să ceară daune în instanţă.


http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Econom...uza+crizei
#2
Cum arată acum Catedrala Mântuirii Neamului

Lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului au început la sfârşitul lui 2010. Catedrala va fi construită în stil bizantin românesc, va avea o înălţime de 100 de metri, cu aproximativ 20 de metri mai mult decât Palatul Parlamentului, în vecinătatea căruia se află. Potrivit estimărilor, edificiul va fi gata în varianta “la gri”, adică fără finisaje, pictură, gravură şi altele, la finalul anului 2014. Numai pregătirea pereţilor pentru pictură durează un an de zile.

Edificiul de cult va avea o capacitate de 5.000 de persoane, urmând a fi asigurată împotriva cutremurelor de peste 8 grade. Construcţia va avea 14 lifturi şi peste 700 de locuri de parcare. Ansamblul arhitectural al bisericii va cuprinde, în afară de clădirea propriu-zisă, alte patru corpuri. În partea din faţă-stânga va fi Casa „Sf. Apostol Andrei", unde va fi un cămin pentru pelerinii clerici, în partea din faţă-dreapta va fi Casa „Sf. Apostol Pavel", unde va fi un cămin pentru pelerinii mireni, în spate-dreapta va fi Centrul Cultural Misionar „Sf. Apostol Pavel", pentru românii din ţară şi din străinătate, iar în spate-stânga va fi Centrul Social Medical Casa „Sf. Apostol Luca", pentru pelerinii bolnavi şi pentru bătrâni.

http://www.gandul.info/magazin/cum-arata...i-11718232
#3
Cam asa arata acum Ex-City Mall...

[Imagine: 11116054383_12f2b3423f_c.jpg]
Imag010 by lusica1, on Flickr

[Imagine: 11115869425_6c8e29450a_c.jpg]
Imag008 by lusica1, on Flickr
#4
Noile spitale Victor Gomoiu și Foișor ar putea fi gata în 2015. Cum vor arăta la final GALERIE FOTO


http://www.b365.ro/spitale_198444.html
#5
Construcția la a doua cea mai înaltă clădire din București începe în 2014: unde va fi amplasată

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a obţinut toate autorizaţiile pentru dezvoltarea unui imobil de birouri de peste 24 de etaje în Capitală, începerea construcţiei fiind programată în primele luni din 2014.
"Bucharest One va avea o suprafaţă construită de 48.732 metri pătraţi, respectiv peste 24 de etaje. După finalizare, aceasta va fi a doua cea mai înaltă clădire din Bucureşti (...) Construcția urmează să fie finalizată în trimestrul trei din 2015, fiind așezată pe fostul amplasament al showroom-ului Porsche Aviaţiei", se arată într-un comunicat al fondului Globalworth Real Estate Investments, citat de Gândul.info.

Activitatea Porsche Aviaţiei, din apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu, a fost mutată în showroom-ul Porsche Nord, iar grupul german a decis vânzarea terenului de 10.000 metri pătraţi către Papalekas într-o tranzacţie estimată la circa 8 milioane de euro.

Fondul Globalworth Real Estate Investments intenţionează să investească circa 60 de milioane de euro în proiect.

Globalworth Real Estate Investments deţine turnul Tower Center din Piaţa Vic­to­­riei din Capitală şi City Offices (fostul City Mall), două blocuri de câte 300 de locuinţe - complexul UpGround, un proiect logistic în Timişoara şi trei terenuri în nordul Bucureştiului unde se vor ridica clădiri de birouri. Valoarea tuturor activelor deţinute de fondul de investiţii este de circa jumătate de miliard de euro.

http://www.b365.ro/constructia-la-a-doua...99868.html
#6
District de Justiție, sală de concerte și spațiu de agrement lângă Biblioteca Națională

http://www.b365.ro/district-de-justitie-...01700.html

De s-ar face ceva odata ca e urata zona acum acolo,plus ca acum avem Bibleteca plus Tribunalul Bucuresti,unde mai punem ca este si in centru....
#7
Au inceput lucrarile la Park Lake...

[Imagine: work1_0.jpg]

[Imagine: 20140122_101948.jpg]

[Imagine: 20140122_101957.jpg]

[Imagine: 20140122_102010.jpg]


Sursa pozelor:

http://www.parklakeplaza.ro/news/lucrari...au-inceput
#8
Turn de birouri controversat lângă Parcul Carol. GALERIE FOTO

http://www.b365.ro/turn-de-birouri-contr...02549.html
#9
E clar,ca se pregateste santierul la viitorul proiect "Bucharest One",ceva miscare azi in zona...

[Imagine: 12792666544_6053edbd5a_c.jpg]
nph-image by lusica1, on Flickr


Sursa foto : 86.120.196.86:81/view.htm (webcamul de la Promenada Mall)
#10
Proiect imobliar nou în nordul Capitalei: Apartamente cu vedere la parc.

http://www.b365.ro/proiect-imobliar-nou-...03319.html


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)