Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Podul Calafat - Vidin
#1
Probe pe calea ferată de pe podul Calafat - Vidin

[Imagine: calafat-vidin.gif]

Digi24 a scris:România şi Bulgaria ar putea avea o nouă legătură feroviară. Pe podul de la Calafat la Vidin s-au făcut astăzi probe cu un utiliaj special care testează cafea ferată. Este pentru prima dată când linia este folosită de la inaugurarea podului, acum şase luni. Rezultatele probelor sunt bune - linia de cale ferată este într-o stare excelentă.

Utilajul special de testare a liniei este bulgăresc, dar testele propriu-zise au fost făcute de o echipă mixtă romano-bulgară.

Echipa de specialişti a oprit din loc în loc, pentru a testa calea ferată.

În funcţie de solicitările existente, Regionala CFR Craiova, în acord cu partea bulgară, va stabili în perioada următoare dacă şi câte trenuri vor circula pe ruta Craiova - Vidin.

„Noi sperăm ca să dăm drumul la această circulaţiei. Totul depinde de cele două ministere şi mai ales faptul că încă nu s-a înfiinţat firma de mentenanţă, care va administra podul din punct de vedere al întreţinerii şi intervenţiei în caz de incidente feroviare”, a spus Gheorghe Popa Ingineru, directorul Regionalei CFR Craiova.

Pe partea bulgară, calea ferată este electrificată, iar linia se prelungeşte peste pod în România doar până la staţia Golenţi şi este nevoie de schimbarea locomotivei. Până la Craiova linia este însă în stare jalnică. 80 de kilometri se parcurg în trei ore. 400 de milioane de euro se vor investi în următorii ani pentru reabilitarea acestei rute.
#2
Deschidere trafic internațional feroviar de pasageri pe podul Calafat- Vidin
09-05-2014
CFR Călători anunță că sâmbătă, 10 mai a.c, după inaugurarea oficială a legăturii feroviare de pe Podul Calafat - Vidin,primul tren destinat publicului călător care va traversa podul peste Dunăre va pleca din Craiova la ora 13.19 și va sosi în Vidin la 16.30.Trenul de tip Săgeata Albastră, cu o capacitate de 110 locuri, va pleca din Vidin la ora ora 17.40 și va sosi la Craiova la ora 21.06.

Începând de duminică, 11 mai, zilnic, traficul internaţional feroviar de pasageri dintre România şi Bulgaria, prin frontiera Vidin, va fi asigurat de două perechi de trenuri, astfel:

   

Exemple de tarife la casele de bilete CFR Călători:
· 46 lei Craiova-Vidin*;
· 17 lei Golenţi-Vidin*;
· 13,5 lei Craiova – Golenți
· 9,5 lei Craiova - Băilești
· 5,5 lei Craiova – Segarcea
· 98 lei Craiova-Sofia, cu trenuri de legătură din Vidin;
*Pentru că ruta include o parte de traseu extern, al cărui tarif este calculat în Euro, aceste exemple pot suferi ușoare fluctuații în funcție de cursul Leu – Euro din ziua cumpărării biletului.

Pasagerii pot beneficia de toate ofertele tarifare internaţionale în vigoare, potrivit acordurilor la care sunt parte cei doi operatori de transport feroviar de pasageri: CFR Călători și BDZ PP.

Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei http://www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București) sau să se adreseze personalului nostru din stații.


Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

Sursa: http://www.cfrcalatori.ro/
#3
Primul tren de călători a traversat podul Calafat-Vidin
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)