Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statistică
#11
Creşterea economică a sărit în aer. PIB-ul a crescut cu 3,5%. Cele mai bune date din ultimii 5 ani. Economia merge mai bine decât cred analiştii

Citat: Economia a crescut anul trecut cu 3,5% comparativ cu anul 2012, depăşind şi cele mai optimiste estimări ale analiştilor şi ale autorităţilor. Acesta a fost cel mai rapid ritm de creştere al PIB din ultimii cinci ani.

Majoritatea estimărilor analiştilor indicau o ascensiune a economiei de 2,7-3% pentru 2013, evoluţia fiind influenţată de anul agricol foarte bun şi ascensiunea exporturilor.

În ultimul trimestru din 2013 PIB-ul a făcut un salt de 5,2% faţă de acelaşi trimestru din 2012, pe serie brută, conform datelor estimative anunţate de Institutul de Statistică, luând prin surprindere pe toată lumea. Comparativ cu trimestrul III 2013 creşterea PIB a fost de 1,7% (date ajustate sezonier).

[Imagine: 7mqe.png]
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#12
Ar fi frumos sa mentinem un 3% si anul acesta. Sa vedem daca avem noroc de un an agricol macar acceptabil si daca se vor pompa bani in investitii.

Fiind an electoral, este de asteptat sa se depaseasca din nou asteptarile privind cresterea economica.
#13
Eu as miza in 2014 pe o crestere a consumului intern. In 2013 acesta aproape ca a stagnat, de aceea cred ca exista premisele ca el sa creasca in 2014.

Consumul este important pentru buget - TVA si accizele se aplica asupra consumului. Cresterea din 2013 a avut la baza exporturile si agricultura, ambele sectoare neaducand aproape nici un ban direct la buget - in schimb au adus bani antreprenorilor si fermierilor, ceea ce are 2 consecinte: salarii posibil mai mari si investitii posibile viitoare, cu consecinta unei noi cresteri a productiei in viitor.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)