Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Discuții despre gazele de șist
#11
As dori si eu ca simplu cetatean al acestei tari sa fiu intrebat daca sunt acord cu exploatarea a unor resurse naturale care pot pune in pericol alte resurse si care nasc controverse si discutii aprinse. Are cineva ceva impotriva ?

Traim intr-o tara in care nimeni nu ne intreaba absolut nimic de parca bogatiile acestei tari sunt in proprietatea exclusiva a guvernantilor.
#12
(21-10-2013, 18:52 )forumtrenuri.com a scris: As dori si eu ca simplu cetatean al acestei tari sa fiu intrebat daca sunt acord cu exploatarea a unor resurse naturale care pot pune in pericol alte resurse si care nasc controverse si discutii aprinse. Are cineva ceva impotriva ?

Eu sunt pentru aceasta abordare. Consider ca exploatarea resurselor naturale, mai ales a celor critice, trebuie decisa prin referendum. Dar inainte de referendum vreau sa nu mai vad nesimti mestecand clisee la televizor de tip "vin strainii sa investeasca in Romania". Vreau in schimb sa vad cifre concrete: atatia bani da investitorul IN ROMANIA, atatia bani ies din pamant si atata procent din ce iese din pamant ramane in Romania. Dar cu cifre concrete si rationamente complete. Nu cu aproximari de spalati pe creier.

(21-10-2013, 18:52 )forumtrenuri.com a scris: Traim intr-o tara in care nimeni nu ne intreaba absolut nimic de parca bogatiile acestei tari sunt in proprietatea exclusiva a guvernantilor.

Cred ca aici ne enervam reciproc noi cu guvernantii: noi ne enerveaza ca ei se comporta ca si cand e tara lor, nu a noastra, iar ei se enerveaza ca noi ne-am prins.
#13
(21-10-2013, 18:52 )forumtrenuri.com a scris: As dori si eu ca simplu cetatean al acestei tari sa fiu intrebat daca sunt acord cu exploatarea a unor resurse naturale care pot pune in pericol alte resurse si care nasc controverse si discutii aprinse. Are cineva ceva impotriva ?

Traim intr-o tara in care nimeni nu ne intreaba absolut nimic de parca bogatiile acestei tari sunt in proprietatea exclusiva a guvernantilor.
(20-10-2013, 23:15 )stangabriel a scris: Dupa cum spunea un Jurnalist mai in varsta,principala vina o are guvernul,pentru lipsa de comunicare.
Voi uitati un fapt, acum tara e condusa de fostii colegi a lui Ceausescu, si toti ei au tecut o scoala de formare in care poporul este o masa amorfa care trebuie manipulata, parazitata. Intrebarile despre resursele naturale, sunt chestii banoase, de ce ei ar fi lasat in maine noastre aceste intrebari, daca ei au de beneficiat direct din asta?
(20-10-2013, 23:45 )Baiazid a scris:
(20-10-2013, 23:40 )stangabriel a scris: Eu sincer prefer sa las Gazul acolo,ca nu pleaca,si peste 10 ani,cand se spune ca se termina gazul conventional,sa se creeze un fond in care sa se straga bani pentru inceperea exploatarii,cu firme romanesti,oameni locali,garantii de distrugeri si redevente la nivel local.

Corect!
Si eu sunt deacord cu ideea ca resursele minerale trebuie lasate urmasilor nostri, in cazul contrar, resursele sau vor fi date pe 2 lei unei firme din SUA, sau vor fi devalizate de ai nostri politicieni dragi(cazul clasic e Videanu, cu marmora si granitul pe care il exploateaza, iar de bani si-a facut un mall in Snagov sau o mini casa poporului).
Iar in viitor(sunt optimist) poate scapam de trantori si parazitii din parlament si guvern, iar resursele naturale vor ajunge in fonduri nationale sub forma de bani, cazul Norvegiei.
(20-10-2013, 23:56 )stangabriel a scris: Inca ceva: urasc invrajbirea mass-mediei de a relata si a amplifica panica,pentru raiting. Nu spun ca Rusia nu vrea exploatare,dar mai repede ii suspectez pe "jurnalistii" romani care cauta senzational de haosul creat.

Cu alte cuvinte,drobul de sare sta sa cada peste noi,in loc sa-l exploatam Smile
Unele vor raiting(alea ce arata chiloti zi si noapte), iar altele sunt sclavele partidelor: astfel incat Antena 3 inainte de a ajunge USL-ul la putere, facea emisiuni interesante unde demasaca abuzurile PDL-iste, si eu eram unul dintre fanii postului. Insa cum au ajuns USL-istii la putere, gata A3 nu mai facea investigatii, a inceput sa bage shittt pe TV, campanii cu drapelul, cu mandria nationala(unde imi spuneau mie unii ce se plimba pe Q7, "noi trebuie sa fim mandri de tara, noi trebuie sa ne facem mai bine treaba la munca, si sigur peste ceva timp va fi mai bine") WTF? si in discursul ala mai lipseau "soimii patriei", Pionerii, Clasa muncitoreasca si Ceausescu ca sa am un deja vu, antena 3 cumva a preluat stilul TV de stat din Coreea de Nord?
Dupa s-a inceput CU COpii din Galati, intalniri nefarsite cu "staruri" romanesti, ai spune ca odatacu venirea USL-ului la putere, gata coruptia s-a anulat. Iar cand a venit treaba cu gazul de sist si RMGC, si pe A3 se facea lobby pe fata pentru proeicte, de atunci pentru mine A3=B1, desi pe B1 sa intreci in propagadism e greu, pe A3 macar sunt oameni carismatici, iar pe B1 sunt doar antipatici, cat cantareste doar Turcescu(ala ce a furat statul, cumparanu-si o vila langa Romexpo de la ANL pe suma de 30.000euro, si vila aia trebuia sa ajunga in proprietatea unui tanar ce ajuta tara sa creasca, nu in mana unui parazit frustrat ce din cuza frustrarilor de varsta mijlocie joaca rolul lui Elvis. Dar Orcan Banana,, Da le va fi greu alora de la A3 sa ii echivaleze pe aia de la Be1, aia de la Be 1 ne consudera cretini si umbla cu "doctrina de dreapta"rofl Ce vrei bai turcescule parjoale?
#14
(03-01-2014, 15:22 )ADY881 a scris: .... cat cantareste doar Turcescu(ala ce a furat statul, cumparanu-si o vila langa Romexpo de la ANL pe suma de 30.000euro, si vila aia trebuia sa ajunga in proprietatea unui tanar ce ajuta tara sa creasca, nu in mana unui parazit frustrat ce din cuza frustrarilor de varsta mijlocie joaca rolul lui Elvis. Dar Orcan Banana,, Da le va fi greu alora de la A3 sa ii echivaleze pe aia de la Be1, aia de la Be 1 ne consudera cretini si umbla cu "doctrina de dreapta"rofl Ce vrei bai turcescule parjoale?

ADY881, te rog sa pastram discutia in afara detaliilor politice, care nu au legatura direct cu subiectul gazelor de sist. Exista pentru asta rubrica politica.

Si 2 la mâna: fara calomnii. Daca acuzi pe cineva de o nedreptate / hotie si nu aduci si dovezile, se numeste calomnie. Acest lucru deocamdata in România nu se pedepseste in codul penal (doar pe civil se pot obtine daune, dar trebuie proces), de aceea se si calomniaza la greu. Dar pe forumul nostru nu vrem sa incurajam asa ceva. Sau daca vrem sa dam in cineva, hai sa nu o facem asa direct, ci sa gasim un articol de ziar, pe care sa-l citam, si atunci autorul articolului este responsabil de ce scrie acolo.

Rubrica de politica este aici: "Cutiuța cu maimuțe".
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#15
Nu am nimic cu nimeni doar ca sa inteleaga lumea ca Prospectiuni SA nu are treaba cu Chevron si cu gazele de sist, doar deruleaza lucrări de prospectare nu si extrage. Din cauza unor ONG-uri care sunt pe langa subiect au reusit sa lase peste 2600 de oameni fara locuri de munca.
Railway is my way!
#16
Îl mai știți pe Wesley Clark consilierul lui Victor Ponta? Firma din al cărui board de directori face parte a pus pe fugă un sat albanez

Citat:Povestea pe scurt: un sat din Albania, situat la 130 km de capitala Tirana, a fost evacuat în totalitate, după ce scurgeri de gaze survenite în timpul forajului unei sonde de țiței pe o concesiune operată de compania canadiană de petrol și gaze Bankers Petroleum au provocat o explozie puternică.
Cine este Bankers Petroleum? Este aceeași firmă care făcea asta în 2012: Abandonaţi de stat, circa 8.000 de locuitori din şase sate din sudul Albaniei văd cum cutremurele de pământ s-au înmulţit de când o companie petrolieră canadiană a început să opereze în zona lor, motiv pentru care o acuză că provoacă seisme. Locuitorii din zonă responsabilizează compania canadiană Bankers Petroleum, care gestionează unul dintre cele mai mari zăcăminte de ţiţei şi gaze de pe teritoriul european. Cutremurele, frecvente din anul 2008, la patru ani de la venirea canadienilor, au cauzat duminică fisuri în zidurile a zeci de locuinţe din Zharrez, satul cel mai afectat de acest fenomen din zona petroliferă Patos Marinza, aflată la cca 150 km sud de capitala Albaniei. Toată lumea îi învinovăţeşte pe canadieni care, pentru a extrage petrolul, provoacă explozii introducând ape reziduale sub presiune în subsol. Se procedează astfel pentru a exploata puţul la maxim într-un timp scurt, spune Tajar Malaj, specialist petrolier. Aplicarea acestei metode provoacă riscul formării de mari goluri în adâncul pământului, ce ar putea provoca scufundarea unui sat întreg, adaugă el. (sursa)

Mai țineți minte cutremurele frecvente din Izvoarele din județul Galați de anul trecut? 222 de cutremure în două săptămâni – wow, ai spune că există totuși o problemă. Însă: specialiştii, împreună cu autorităţile locale, vor să reia discuţiile cu reprezentanţii firmei austriece care forează în vecinătatea localităţii Izvoarele. Până acum, aceştia au exclus posibilitatea unor cutremure din cauza forărilor pentru că se fac până la o mie de metri adâncime, iar seismele resimţite în zonă sunt produse la adâncimi mai mari de 3 mii de metri. (sursa)

Ce să vezi, în Marinza, cei de la Bankers Petroleum forează de obicei la adâncimi de cel puțin 1.300 de metri, însă sonda la care a avut loc explozia a fost forată la doar 500 de metri. Deci explicația care leagă cutremurele de o anumită adâncime a forărilor nu se suține 100%.

Cine sunt cei de la Bankers Petroleum? Păi, printre cei care conduc firma, în consiliul director se află și generalul american în rezervă Wesley Clark cel care a fost comandantul fortelor NATO în timpul războiului din Kosovo. El a fost protagonistul unui episod extrem de tensionat, când comandantul forțelor britanice de sub comanda NATO a refuzat să deschidă focul împotriva forțelor ruse masate în Aeroportul din Pristina, așa cum ordonase gen. Wesley Clark. “Nu am de gând să pornesc al treilea razboi mondial”, ar fi spus comandantul britanic (sursa). Clark a fost îndepărtat din funcția de comandant NATO înainte de sfârșitul mandatului. Însă în România a devenit celebru după ce premierul Victor Ponta a anunțat în 2012, după ședința de Guvern, că îl va avea drept consilier pe probleme strategice și de securitate pe generalul în retragere Wesley Clark. (sursa)
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)