Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din categoria ”cel mai cinstit guvern pe care l-a avut Romania”
#1
Motto: "Astăzi (28.04.2012 - n.vancouver), de dimineaţă, pe drumul spre Braşov, cu Crin Antonescu, am stabilit schema Guvernului şi chiar şi o mare parte dintre oamenii care vor conduce ministerele. Nu avem nevoie nici de negocieri, nici de târguieli, nici de cine ştie ce proporţii între PSD-PNL-PC. Am făcut această listă cu un singur gând: în următoarele şase luni, Guvernul USL este obligat să fie cel mai competent Guvern pe care l-a avut România şi, mai mult decât orice, cel mai cinstit Guvern pe care l-a avut România", a declarat Victor Ponta.
#2
Cel mai cinstit guvern se gândeste cu disperare ce sa mai faca, sa evite obligația de a face licitație, impusă de Uniunea Europeană.

Fără licitație, funcționari publici controlați de politicieni vor putea ei să ia decizia de atribuire a unui contract către ... cine trebuie, adică către cine dă șpaga mai grasă:


gândul.info, 13.10.2013: Proiectul legii parteneriatului public-privat aprobat în Guvern, diferă radical de cel trimis la CE. Executivul va putea înlocui, fără licitaţie, firma desemnată câştigătoare

Citat: Guvernul va putea înlocui, din proprie iniţiativă sau la cererea finanţatorilor, firma angajată într-un proiect de parteneriat public-privat şi care nu îşi respectă obligaţiile contractuale sau faţă de finanţatori, fără însă să iniţieze o nouă procedură de atribuire, cu licitaţie sau cerere de oferte.

Lipsa unei noi proceduri de atribuire va fi posibilă dacă această variantă este inclusă în documentaţia iniţială de atribuire şi în contractul de parteneriat public-privat. O nouă procedură de atribuire este tratată ca "necesitate" doar dacă în documentaţia de atribuire şi în contract nu a fost inclusă acea variantă.

Prevederea a fost introdusă în proiectul legii privind parteneriatul public-privat, aprobat recent de Guvern şi transmis Parlamentului, într-o formă care diferă însă de cea trimisă Comisiei Europene spre consultare.

Astfel, documentul aprobat de Guvern stabileşte că, în cazul în care partenerul privat sau societatea de proiect nu îşi îndeplineşte din orice motiv obligaţiile asumate în cadrul contractului de parteneriat public-privat sau obligaţiile faţă de finanţatorii proiectului, partenerul public, din proprie iniţiativă sau la solicitarea finanţatorilor proiectului, va putea înlocui partenerul privat.

"Înlocuirea partenerului privat se poate face fără realizarea unei noi proceduri de atribuire numai dacă această posibilitate a fost prevăzută în cadrul documentaţiei de atribuire iniţiale într-o modalitate clară, precisă şi neechivocă, indicându-se cauzele unei astfel de înlocuiri potenţiale şi condiţiile în care poate fi realizată, şi dacă această posibilitate a fost inclusă în cadrul contractului de parteneriat public-privat. În absenţa îndeplinirii tuturor acestor condiţii, orice înlocuire a partenerului privat necesită declanşarea unei noi proceduri de atribuire", este decizia Guvernului.

Forma proiectului aprobat de Guvern diferă însă la acest capitol de cea transmisă Comisiei Europene spre consultare, înainte de aprobare.

Astfel, proiectul postat pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine cu menţiunea "Forma transmisă spre consultare Comisiei Europene" prevede clar că înlocuirea firmei angajate pentru un proiect de parteneriat public-privat va fi efectuată numai printr-o procedură de selecţie.Legea dată de guvernul Boc, din 2010, este extrem de enervantă pentru cei care doresc să fure, adică pentru actualul guvern:

Citat: Legea parteneriatului public-privat aprobată în urmă cu trei ani şi abrogată acum de Guvern includea, încă din prima secţiune, o serie de principii de bază, printre care nediscriminarea (definită în lege prin asigurarea condiţiilor de manifestare a concurenţei reale pentru ca orice investitor privat, indiferent de naţionalitate sau cetăţenie, să poată participa la procedura de selecţie pentru atribuirea unui contract de parteneriat public-privat şi să aibă şansa de a deveni contractant), tratamentul egal (stabilirea şi aplicarea oricând pe parcursul procedurii de încheiere a contractului de parteneriat public-privat de reguli, cerinţe, criterii identice pentru toţi investitorii privaţi, astfel încât aceştia să beneficieze de şanse egale de a participa la procedura de selecţie şi de a deveni contractant) şi transparenţa (aducerea la cunoştinţa publicului a tuturor informaţiilor referitoare la aplicarea procedurilor de încheiere a contractului de parteneriat public-privat).

Proiectul de lege aprobat de Guvern nu mai face referire la aceste principii.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#3
Cei mai cinstiți miniștri ai celui mai cinstit guvern:

1. Relu Fenechiu, Ministru al Transporturilor - condamnat la 5 ani inchisoare in dosarul ”Transformatorul”
2. Victor Alistar - propus ca ”ministru delegat pentru strategii guvernamentale” - incompatibil şi sub interdicţia de a ocupa funcţii publice, retras pe 03.05.2012, înainte de investirea guvernului Ponta
3. Corina Dumitrescu (PSD) - propusă ministru al Educaţiei, retrasă pentru că ar fi mințit în propriul CV (în care trecuse studii la Universitatea „Standford”); C. Dumitrescu este Rector al Universitatii private “Dimitrie Cantemir” - retrasă pe 06.05.2012
4. Ioan Mang (PSD) – Ministru al Educatiei 07.05.2013 – 15.05.2013 – demis ca urmare a unui scandal de plagiat
5. Vasile Cepoi (PSD) – Ministru al Sănătății mai 2012 – oct. 2012 – acuzat de conflict de interese şi infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Comunităţii Europene, ca fost director al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
6. Ovidiu Silaghi (PNL) – Ministru al Transporturilor mai 2012 – dec. 2012 – acuzat de ANI de incompatibilitate; după condamnare lui Relu Fenechiu în iulie 2013, a fost propus din nou ca Ministru al Transporturilor, dar nu a mai fost numit, fiind acuzat de DNA că a primit mită 200.000 € de la Nelu Iordache. Pentru începerea urmăririi penale a unui deputat era necesara avizul Camerei Deputaților. În ultimul moment, înainte să se poată obține acest acord, O. Silaghi a fost ”avansat” de PNL ca europarlamentar, pe un loc vacant. Cercetarea penală a unui europarlamentar este dificilă și procedurile de durată, ca atare O. Silaghi este o perioadă la adăpostul ”imunității”.
7. Eduard Hellwig - Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului mai 2012 - dec. 2012 - incompatibil ANI – la fel ca si colegul Silaghi, pentru că nu mai avea voie să dețină funcții publice în Româia, a fost numit de PNL ca europarlamentar.
8. Liviu Pop, ministrul pentru Dialog Social – incompatibilitate ANI
9. Dan Mihalache (PNL) - secretar general adjunct al Guvernului – incompatibilitate ANI
10. Corneliu Dobrițoiu - Ministru al Apărării - cercetat de DNA pentru fals.
11. Varujan Vozganian - Ministrul Economiei dec. 2012 - oct. 2013 - cercetat de DIICOT alaturi de Adriean Videanu pentru subminarea economiei nationale, in favoarea lui Ioan Niculae. Parlamentul României (majoritar PNL+PSD) a decis să nu-i ridice imunitatea lui Vozganian, ca atare deocamdată acesta nu poate fi cercetat penal.
12. Liviu Dragnea - Ministrul Dezvoltării Regionale dec. 2012 - prezent - acuzat de DNA de fraudarea referendumului de demitere a lui T. Băsescu

Notă: lista de mai sus se află în prelucrare.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#4
Aș vrea să vă supun atenției un caz, aparent neactual, dar care are legatură cu lătratul politicienilor corupți la adresa justiției, pe care o acuză că este politizată.

CAZUL GABRIEL BIVOLARU


[Imagine: ted0.jpg]
Surse:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Gabriel_Bivolaru
http://www.gandul.info/news/gabriel-bivo...eme-281746
http://jurnalul.ro/special-jurnalul/gabr...70987.html
http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/...15543.html
http://www.romanialibera.ro/actualitate/...09338.htmlADRIAN NĂSTASE ȘI ALȚI LIDERI PDSR PROTESTEAZĂ LA PARCHET FAȚĂ DE ÎNCEPEREA URMĂRIRII PENALE A LUI G. BIVOLARU

[Imagine: zq0p.jpg]

”Conducerea PDSR (actualul PSD), în frunte cu Adrian Năstase, Dan Ioan Popescu şi Miron Mitrea, se deplasează, în 1997, la Parchet, pentru a-l susţine pe Gabriel Bivolaru. Era un miting la care participau peste 40 de lideri PDSR (PSD) pentru a pune presiuni pe procurori, scopul fiind închiderea dosarului penal.
Bivolaru i-a vândut lui Adrian Năstase un teren în strada Zambaccian din cartierul de lux al Capitalei, unde s-a ridicat un imobil din cauza căruia fostul premier s-a ales cu două dosare penale.
Gabriel Bivolaru este fratele vitreg al lui Gregorian Bivolaru, liderul grupării MISA.”
sursa: http://www.romanialibera.ro/actualitate/...09338.html


DEJA VU?

Care era justificarea mitingului condus in 1997 de Adrian Nastase? Evident, faptul că dosarul ar fi fost politic si acuzele nereale. Același lucru îl susțin și acum oamenii cercetați penal din diverse partide: orice dosar ar fi unul fabricat.

Ce a făcut în 2002 Adrian Năstase? A DAT O LEGE PRIN CARE L-A SCĂPAT PE BIVOLARU. Ar mai face și acum la fel? OHOOOOO, cu cel mai mare drag. Numai daca ne gandim la cei 600 de primari care au centrat si au dat tot ei cu capul, fiind in acelasi timp si directori sau in CA al diverselor firme cu care primaria lucra.... primari pe care USL incearca sa-i scape DAND O LEGE IN ACEST SENS. ADICA LEGALIZAND HOTIA DIN BANII PRIMARIILOR.


NOUL DOSAR G. BIVOLARU

Doar nu va imaginați că stimabilul domn Bivolaru s-a potolit, fiindu-i acum frică să mai facă lucruri nelegale.... Nici vorbă. Iată:

Citat:Procurorul Teodor Niţă de la Parchetul Tribunalului Con-stanţa a depistat întâmplător reţeaua lui Gabriel Bivolaru de furturi de combustibili din conductele Compet. Reţeaua a fost filată furând produse petroliere din două locuri în care au făcut racorduri la conductele de combustibili, pe care apoi le transportau la o rafinărie de la Năvodari, administrată de Gabriel Bivolaru, rafinărie aflată sub sechestru. Cisternele erau camuflate în camioane care transportau cereale.

Ancheta derulată până atunci dezvăluia faptul că implicate, în diferite forme, sunt societatea controlată de Gabriel Bivolaru (Romeco Internaţional), o firmă din Constanţa, care aparţine fostului consilier judeţean PSD Nicolae Dospinescu (M&D Sea Farers), şi o alta din Slobozia, Texas Grup Oyl. Procurorii cercetau „comercializarea ilegală de produse energetice aflate în regim suspensiv de plată a accizei de către SC M&D Sea Farers SRL Constanţa, în calitate de furnizor, şi SC Romeco Internaţional SRL şi SC Texas Grup Oyl SRL Slobozia“. M&D Sea Farers îşi are sediul în Portul Constanţa şi este administrată de soţii Nicolae şi Gilda Dospinescu.
sursa: Romania Libera

Citat: INFORMAŢII Totul a început la sfârşitul lunii mai 2013, după ce jandarmii constănţeni au primit informaţia că în zona Nisipari se fură petrol dintr-o conductă Conpet. Anchetatorii au identificat zona unde era montată instalaţia artizanală, respectiv o parcare amenajată la intrarea din faţa haltei Dorobanţu. Oamenii legii au montat o cameră de supraveghere pentru a monitoriza zona în permanenţă, iar rezultatele nu au întârziat să apară. „În incintă, din jurul acelui terminal de conductă, veneau bene în care erau disimulate bazine cu o capacitate de 30 de tone, la suprafaţă fiind grâu, pentru a părea că se transportă cereale. Era foarte inteligentă manevra. Camioanele stăteau la încărcat toată noaptea pentru că, dacă ar fi dat drumul la presiune, ar fi apărut scăderi. Aşa, la 0,1 bari nu apăreau modificări pe grafic, deci era foarte greu observabil de cei de la Conpet. Autotrenurile aveau antemergător şi postmergător, scoteau la răsăritul soarelui cisternele disimulate şi se deplasau către Romeco Internaţional Service SRL (fostă Eco Ledo Net SRL - n.r.), o rafinărie funcţională, dar neautorizată, din Năvodari. Toate instalaţiile erau în stare bună, deşi teoretic erau sigilate de vamă cu ocazia unor activităţi anterioare”, a declarat procurorul de caz, Teodor Niţă. Rafinăria din Năvodari este administrată de Gabriel Bivolaru, care supraveghea îndeaproape descărcarea.

INGENIOZITATE EXTREMĂ La începutul lunii iunie, lucrurile au luat o întorsătură bruscă. De unde furau câte o cisternă pe zi, suspecţii şi-au întrerupt activitatea. Potrivit anchetatorilor, ar fi existat scurgeri de informaţii şi suspecţii ar fi aflat că sunt urmăriţi. Mai mult, ei au încercat să demonteze instalaţia artizanală din Nisipari pentru a-şi şterge urmele, însă nu au reuşit în totalitate. Faptul că erau urmăriţi nu i-a speriat, deoarece ei şi-au continuat activitatea în Cumpăna. În schemă a intrat Adrian Arhire, specialist în montarea de instalaţii de acest gen. El a cumpărat materialele şi uneltele pentru instalaţia artizanală. La montare, Arhire a fost ajutat de Paul Boamfă, Viorel Luca şi Petronel Dimofte. „O chestiune pe care trebuie să o apreciez ca fiind de o ingeniozitate tehnică incredibilă: prin conducta de 25 de ţoli a Conpetului au făcut un bypass şi au scos instalaţia printr-o canalizare, de un metru diametru. Un kilometru şi ceva era conducta mascată şi răsărea în câmp, la o distanţă de doi kilometri, într-un lan de floarea soarelui”, a adăugat procurorul Niţă. De această dată, suspecţii şi-au schimbat modul de operare. Într-o autoutilitară au fost montate bidoane în care era pus ţiţeiul furat. Maşina ajungea la Techirghiol, iar ţiţeiul era mutat într-o autocisternă care aparţinea rafinăriei lui Bivolaru. În momentul în care primul transport trebuia să plece spre Năvodari, cisterna s-a defectat. Bivolaru le-a pus la dispoziţie o nouă cisternă, iar sâmbătă seara a plecat spre rafinărie primul transport din noua instalaţie artizanală.

URMĂRIRE CA-N FILME În contextul informaţiilor deţinute, sâmbătă, în jurul orei 19.00, procurorul de caz, 80 de jandarmi, dar şi lucrători ai Serviciului Poliţiei Rutiere au descins în mai multe locaţii din Constanţa, dar şi la rafinăria din Năvodari, unde au fost prinşi în flagrant Gabriel Bivolaru şi Marius Ciprian Poenaru în timp ce transferau petrolul din autocisternă. În acelaşi timp, mai multe echipaje de jandarmi şi poliţişti de la Rutieră au încercat să blocheze în trafic un BMW cu numărul de înmatriculare CT 05 BGN, la volanul căruia se afla unul dintre suspecţi. Acesta a spart barajul făcut de oamenii legii. Urmărirea a început pe strada Avram Iancu, din Constanţa, şi s-a încheiat în Poarta Albă. „Cel cu BMW-ul a fost foarte dur şi violent. Am reuşit de două-trei ori să îl blocăm, însă ne-a avariat o maşină. La un moment dat, a luat-o pe câmp. Jandarmii au executat şi focuri de armă, însă nu s-a reuşit blocarea roţilor. Fiind ploaie şi noapte, nu am reuşit să îl prindem. Ulterior, am găsit maşina abandonată pe câmp, în apropierea comunei Lanurile”, a declarat inspectorul şef al IJJ Constanţa, colonel Costică Cojoc.
sursa: telegrafCE URMEAZA?

Nu v-am povestit întâmplător aici, pe forumul politic, despre acest caz halucinant, în care mafiotul-politician este apărat de colegii politicieni. În episodul următor voi arăta ce a făcut premierul Victor Ponta în prima zi după preluarea puterii, în încercarea de a-l salva de la pușcărie pe mentorul său, Adrian Năstase, exact după schema folosită de Năstase pentru a-l scăpa pe Bivolaru în 2002.
#5
Nu stiu daca Victor Ponta a reusit sa creeze cel mai reusit Guvern pe care l-a avut Romania, insa cert este un singur lucru, numele premierului asociat cu Traian Basescu si scandalurile mediatizate in diverse stiri politice, nu poate sa aduca nimic bun romanilor.
#6
Intrebare: CARE A FOST PRIMA MĂSURĂ LUATĂ DE VICTOR PONTA, PE 07.05.2012, DUPA CE A DEVENIT PREMIER?

Pentru a putea răspunde la această întrebare trebuie să vă prezint o poveste, și apoi veți înțelege de ce erau Victor Ponta și PSD nerăbdători să ajungă la putere.
#7
RELATIA PONTA-NASTASE

Inainte de orice trebuie sa stim ca in anii 2002-2003 Dl. Victor Ponta si-a intocmit lucrarea de doctorat sub indrumarea prof. in drept Adrian Nastase - la vremea respectiva Adrian Nastase era prim-ministru.

Intre A. Nastase si Victor Ponta exista asadar o relatie mult mai apropiata decat de simpli colegi de partid. Iar ascensiunea lui Victor Ponta in PSD a fost cu siguranta sustinuta si de Adrian Nastase, ca atare V. Ponta ii este de 2 ori dator lui A. Nastase.

PRIMA MASURA LUATA DE VICTOR PONTA IN 07.05.2012, DUPA PRELUAREA PUTERII, A FOST FACUTA CU SCOPUL VADIT DE A-L SCAPA PE MENTORUL SAU DE PUSCARIE, in dosarul "Trofeul Calitatii". Iata pe scurt datele dosarului:

[Imagine: epr3.jpg]

Cel mai important in acest moment nu este condamnarea - aceea este pasee. Ci interventia lui C. Grăjdan. Hai să recapitulăm:


INTERVENTIA LUI C. GRĂJDAN

07.05.2012 - Victor Ponta este numit Prim-Ministru al României
08.05.2012 - Victor Ponta trece prin ordin guvernamental Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) in subordinea sa directă (pe motiv că ”a revenit acolo unde isi avea locul”)
18.05.2012 - Victor Ponta il numeste în funcția de director al ISC pe C. Grăjdan
22.05.2012 - fără aprobarea legală a vreunei direcții a ISC, C. Grăjdan trimite o adresă la Înalta Curte de Casati si Justitie, prin care retrage ISC ca parte civilă din dosarul ”Trofeul Calității”, astfel devenind imposibil ca ISC să mai recupereze paguba creată, iar învinuirile ar fi rămâs parțial fără obiect.
23.05.2012 - după scandalul mediatic creat, V. Ponta il demite imediat pe C. Grăjdan din fruntea ISC.
19.07.2013 - C. Grăjdan a fost trimis in judecată de DNA


Mai este nevoie sa tragem concluzii? Hai sa mai observam si o alta treaba:


ISTORIA SUSPENDARII lui T. BASESCU:

20.06.2012 - A. Nastase este condamnat definitiv la 2 ani cu executare, in ciuda tentativei de a-l face scapat a lui V. Ponta
20.06.2013 - Parlamentul emite o lege, prin care Curtea Constitutionala nu mai poate ataca / judeca hotararile Parlamentului
21.06.2012 - senatul adopta o lege prin care presedintele poate fi demis cu majoritate de voturi, indiferent de prezenta la vot sau de numarul celor inscrisi pe liste (mediafax, 21.06.2013)
03.07.2013 - parlamentul il revoca pe Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, si-l numeste interimar pe Valer Dorneanu (Avocatul Poporului era singurul capabil sa blocheze hotararile parlamentului, daca le considera abuzive)
03.07.2013 - dupa eliminarea piedicii "Avocatul Poporului", parlamentul il pune presedinte al Senatului pe Crin Antonescu in locul lui Vasile Blaga (presedintele senatului este si Presedinte interimar al României, in caz de suspendare) - prevederile regulamentului Senatului spun că președintele senatului poate fi revocat din funcție la propunerea a 1/3 din senatori dacă încalcă grav sau în mod repetat prevederile regulamentului senatului. Vasile Blaga nu a fost insa niciodata acuzat de asa ceva.
04.07.2013 - Guvernul condus de V. Ponta emite o ordonanta de urgenta, care dubleaza legea emisa de parlament pe 20.06.2013, prin care deciziile si hotararile parlamentului nu mai pot fi atacate la Curtea Constitutionala. Motivul: Legea fusese atacata la Curtea Constitutionala si astfel nu era inca in vigoare. Dar V. Ponta avea nevoie de aceasta lege imediat, ca V. Blaga sa nu mai poata contesta revocarea sa din functia de presedinte al senatului.
05.07.2013 - V. Blaga ataca hotararea parlamentului la Curtea Constitutionala, dar Curtea nu se mai poate pronunta, pentru ca este in vigoare ordonanta emisa de guvern, care-i ia acest drept. Ulterior legea cu acelasi continut ca si ordonanta a fost declarata neconstitutionala si astfel si ordonanta a incetat sa mai produca efecte - dar pentru cateva zile ea a avut caracter de lege si a produs efecte atunci cand a fost esential sa o faca.
06.07.2013 - parlamentul voteaza suspendarea lui T. Basescu
10.07.2012 - Crin Antonescu preia interamar functia de Presedinte al României

Concluzie: Condamnarea lui A. Nastase a provocat o reactie furibundă a PSD, PC si PNL. Acesta este motivul suspendarii lui Traian Basescu. Niciodata V. Ponta sau PSD nu s-au gandit la bunastarea poporului român - tot ce au lătrat la televizor a fost gargară de învăluire, iar Băsescu nu s-a lăsat mai prejos și a răspuns cu bădăranismul specific. Faptul că a ținut de scaun cu orice preț i-a adus disprețul oamenilor serioși și i-a făcut pe mulți să dea crezare gargarei USL. Încrâncenarea lui T. Băsescu de asemene nu are nici o legătură cu bunăstarea poporului român.


Surse:

mediafax: ADRIAN NĂSTASE, condamnat definitiv la DOI ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în "Trofeul calităţii".
digi24: Fostul premier Adrian Năstase a plătit prejudiciul provocat Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC)
sursadestiri.net: CCR nu va mai judeca hotărârile parlamentare
gandul.info: DNA: Năstase l-a sunat pe Grăjdan la 5 dimineaţa, în ziua când ISC s-a retras din dosarul Trofeul Calităţii
DNA: Comunicat DNA 25.05.2012
RV.NET: ISC anulează adresa fostului şef Constantin Grăjdan şi revine în dosarul "Trofeul Calităţii"
gandul.info: Constantin Grăjdan, omul care a încercat să îl scape de închisoare pe Adrian Năstase, trimis în judecată
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#8
Iată cum fentează ”cel mai cinstit guvern” licitațiile: pune criterii imposibile și apoi - în extremis - face contracte directe.

Cu CINE? Pai cu cine vrea PSD sau PNL:

Capital, 11.11.2013: Criterii noi pentru contractele de dezăpezire. Rezultatul? Nimeni nu vine la licitații

Citat:Ministrul pentru Marile Proiecte, Dan Şova, a declarat că anul acesta a introdus mai multe criterii pentru acordarea contractelor de deszăpezire, iar surpriza a fost că nu a mai venit nimeni la licitaţii.

Dan Şova, citat de Mediafax, a arătat că a preluat CNADNR anul trecut, în plină iarnă şi a făcut cu acest prilej şi economii de 30% din bugetul alocat pentru deszăpezire.


"Anul acesta, când am făcut bugetul (...) am introdus criterii, de control, de performanţă, şi am avut o surpriză foarte interesantă. Nu a mai venit nimeni la licitaţie. Când am introdus criterii gen «Domnule, cât dai cu antiderapant, atât plătesc, cât deszăpezeşti, atât plătesc», nu a mai venit nimeni la licitaţie. Am organizat la licitaţii până am căzut jos, în toate felurile posibile, avem doar 56% din teritoriul naţional acoperit", a declarat Şova.

El a mai arătat că se vor da şi celelalte lucrări, prin negociere direct, firmelor care deja au câştigat licitaţii, tot procesul urmând a se finaliza până în 15 noiembrie.

Dan Şova a anunţat că, începând din luna aprilie 2014, se va face licitaţie internaţională pentru deszăpezire.

DAAAAAAAAAA. Acum înțelegeți ce era greșit în propoziția: ”PDL încheie contracte preferențiale și fură banii statului”? Aaaa, nu, nu faptul în sine, că se făceau licitații trucate sau că se sifonau bani. Nuuuuuu, nici vorbă. Doar faptul că PDL făcea asta și nu ei. De aceea urlau la Antena 3 și se isterizau de orice nou contract încheiat pe vremea PDL: era încă un contract scăpat de ei, de PSD și PNL.

Idea Iar acum cel mai cinstit guvern ne arată cum se procedează: ce licitații, că acolo se vede că a fost altul mai ieftin și există riscul să intre DNA pe fir sau un concurent să facă reclamație.... Muuult mai simplu: ATRIBUIRE DIRECTĂ. Și gata. Idea
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#9
Cum funcționează baronii celui mai cinstit partid: PSD. Azi Republica Bananiera Constanta:

45.000 euro - „Atenţia“ pentru o eoliană în „Republica Nicuşor Constantinescu“

Citat:Nu există aviz de construcţie care să nu treacă pe la Consiliul Judeţean Constanţa sau pe la instituţiile subordonate acestuia. Dobrogea este zona unde parcurile eoliene s-ar fi extins exponenţial dacă departamentele şi regiile care ţin de Consiliului Judeţean nu ar fi blocat sistematic proiectele.

Turbatu versus Nicuşor Omul care a pus în mişcare procurorii DNA se numeşte Marian Turbatu. El este principalul denunţător al lui Nicuşor Constantinescu. De altfel, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a pronunţat doar numele lui Turbatu atunci când a ieşit, în catuşe, de la audieri.

Turbatu este preşedintele Asociaţiei Eoliene Române, un om cu afaceri în domeniul energiei alternative. El spune că a câştigat zeci de procese înpotriva lui Nicuşor Constantinescu, dar preşedintele CJ Constanţa nu a respectat hotărârile judecătoreşti. "În 2014 am primit şapte certificate de urbanism solicitate încă din 2008. Asta s-a întâmplat după şapte ani, deşi instanţa l-a obligat să le emită", precizeaza Turbatu. Patronul de eoliene spune că în Constanţa până şi anumiţi poliţişti îi sunt tributari lui Nicuşor Constantinescu. "Am aflat în urma cu doar câteva săptămâni că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au ajuns în câteva rânduri la concluzia că organele de poliţie judiciară din Constanţa au tergiversat dosarele eolienelor şi nu au urmat sarcinile date de procuror". Marian Turbatu era convins că tot ceea ce face Nicuşor Constantinescu este un abuz în serviciu, iar procurorii anti-corupţie au confirmat asta odată cu ordonanţa de reţinere de miercuri seara. De fiecare dată când a vrut să discute cu preşedintele Consiliului Judeţean, acesta a refuzat pentru "nu i-am îndeplinit solicitările. Constantinescu nu cere niciodată şpagă direct, dar Consiliul Judeţean Constanţa avea tarife stabilite pentru emiterea certificatelor de urbanism. Eu am dus la DNA colegi care au avut cereri de mită de la Nicuşor. În Dobrogea nu există parc eolian pe raza CJ Constanţa cu un patron căruia să nu i se fi cerut favoruri", a mai spus Turbatu.

Pierderi de 800 milioane euro Declaraţiile lui Turbatu sunt dublate de cele ale primarului comunei constănţene Peştera, Valentin Vrabie. Localitatea pe care o conduce este locul în care a fost înfiinţat unul dintre cele mai mari parcuri eoliene din Dobrogea. Primele au apărut în anul 2006 şi din proiectul de 260 turbine s-au ridicat doar 30. Pierderile generate de turbinele ne-instalate ajung la 800 milioane euro. Vrabie explică circuitul şpăgii din judeţul Constanţa. Preţurile au crescut de la 3000 la 15.000 euro pe MegaWatt instalat. Pentru o singură turbină de 3MW trebuiau plătite şpăgi de 45.000 Euro. Tariful nu era cerut niciodată de Nicuşor Constantinescu, dar investitorii străini se retrăgeau rând pe rând. "Constantinescu avea căţeii lui care discutau cu investitorii. Unul dintre ei este chiar domnul Gâmbuţeanu, de la Drumuri Judeţene (şi el reţinut în acelaşi dosar - NR). Patronii firmelor luau de la Primăria Peştera certificatele de Urbanism şi apoi mergeau la Apele Române, la Drumuri Judeţene şi la Mediu pentru avize. Nimeni nu primea niciun aviz. Nu le răspundeau la cereri nici lor şi nici nouă nu ne-au răspuns vreodată la adrese. Aici toate afacerile sunt blocate pentru ca oamenii să rămână săraci şi apoi să depindă de puiul gratuit oferit de Primăria Constanţa sau de Consiliul Judeţean. Erau doar două alternative: şpaga - dar unul care a dat, nu va spune niciodată şi cei care nu puteau plecau de aici dezgustaţi", spune Valentin Vrabie.

Primarul de la Peştera spune că toată încrengătura din judeţul Constanţa este controlată de Nicuşor Constantinescu. "Străini care au văzut ce este aici au plecat dezamăgiţi. E un circ specific românilor la care se adaugă piedicile care apar pe parcurs. E o caracatiţă coordonată de Nicuşor Constantinescu". Eolienele de la Peştera ar aduce 2000 locuri de muncă timp de doi ani, atunci când se ridică parcul eolian şi apoi câte 800 locuri de muncă pe perioadă nelimitată. În lipsa lor, tinerii aleg să plece din ţară, iar bătrânii mor în sărăcie.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#10
Ca să completez tabloul, vă spun din surse demne de încredere, că în orașul Constanța orice patron de firmă de construcții trebuie să cotizeze la Mazăre (evident, nu direct, ci tot printr-o încrengătură de persoane, cele responsabile cu avizarea lucrărilor în construcții). Presiunea este cu atât mai mare, cu cât firma devine mai mare și are mai multe lucrări.

Evident, astfel sunt descurajați patronii mai serioși și se deschide calea liberă lichelelor și celor fără scrupule. Așa ajung să facă bani oamenii lipsiți de scrupule și nu trebuie să ne mire că toată societatea decade și suntem conduși de oameni incompetenți.

Astfel de aspecte însă nu-i interesează pe cei care au funcții: este sacrificată bunăstarea unei țări pentru ca un număr restrâns de oameni să ajungă să trăiască în lux, iar un alt număr de funcționari și aghiotanți să primească și ei avantaje mai mari sau mai mici.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)