Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stiri si informatii CFR Călători
#1
http://www.capital.ro/detalii-articole/s...-a-co.html

Capital a scris:Guvernanţa corporativă nu este un concept abstract, este chiar modul în care funcţionează eficient o companie - orice companie -, dar în cazul companiilor de stat acest întreg proces de guvernanţă lipseşte cu desăvârşire, spune Alexandra Gătej, preşedintele Consiliului de Administraţie al CFR Călători.

Potrivit acesteia, Consiliile de Administraţie de la companiile de stat, în mod tradiţional, aprobau totul - de la cumpărarea de pixuri până la numiri, salarii. Or, acest proces este extrem de ineficient întrucât nu responsabilizează decât conducerea şi lasă loc greşelilor şi fraudelor pornite de jos. ”Ce interes are un şef de departament să documenteze corect un proces dacă ultima semnătură este a Consiliului de Administraţie? Niciunul. De aceea sistemul de guvernanţă corporativă lucrează cu conceptul de conducere executivă. La rândul său, Consiliul de Administraţie este în principal responsabil să pună reguli în companie şi, prin funcţiunea de audit să controleze respectarea lor”, subliniază Gătej.
#2
Astazi 21.05.2014 trenul IR 1582 Constanta - Bucuresti Nord a avut legat la semnal trenul turistic Schwarzmeer-Romantik-Express

Mai multe detalii despre Schwarzmeer-Romantik-Express le gasiti mai jos.


.pdf   BILD79.pdf (Mărime: 218.08 KB / Descărcări: 233)
#3
Superb.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#4
O filmare din 2011 cand totusi trenul pleca spre Bucuresti Noi din Bucuresti Nord Gr. A cu oarecare viteza nu ca acuma ai 10 pe toate macazele pana ce depasesti borna de 1.2 km .


Railway is my way!
#5
Pana nu se modernizeaza Gara de Nord greu de crezut ca se va intampla ceva bun in sensul acesta, sper macar sa dureze zece ani si nu zeci de ani.
#6
Vagoane suplimentare la Trenurile Soarelui
18-07-2014

CFR Călători suplimentează cu vagoane capacitatea de transport a mai multor trenuri din programul estival Trenurile Soarelui, astfel:
•trenul Timișoara Nord – Mangalia și retur va avea în plus un vagon de dormit și un vagon cușetă;
•trenul Tineretului care circulă pe ruta Sibiu – Râmnicu Vâlcea – București Nord – Mangalia va avea încă șapte vagoane etajate;
•trenul Oradea – Mangalia și retur va circula, în plus, cu un vagon cușetă, un vagon de dormit și un vagon calsa a II-a;
•trenul Satu Mare – Mangalia va avea suplimentar un vagon clasa a II-a;
•trenul Suceava – Mangalia va avea suplimentar un vagon etajat;
•mai multe trenuri cu plecare din București Nord către Constanța vor circula suplimentate.

Creșterea capacității de transport la aceste trenuri se datorează cererilor numeroase primite din partea pasagerilor.

CFR Călători mulțumeşte tuturor pasagerilor care își cumpără de fiecare dată bilet de tren și celor care achiziționează abonamente, beneficiind de numeroasele noastre facilități și reduceri comerciale. Vă așteptăm în număr cât mai mare în Trenurile Soarelui!


***
CFR Călători acordă importante reduceri în funcţie de perioada de anticipaţie cu care este achiziţionat biletul. Reducerile pornesc de la 10% pentru o anticipaţie de 6 zile şi ajung până la 25% pentru anticipaţia de peste 21 de zile. Reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie se cumulează cu reducerea de 5% acordată pentru toate biletele cumpărate online. Pentru celelalte tipuri de reduceri comerciale şi pentru facilităţile de călătorie acordate prin acte normative, călătorii sunt rugaţi să consulte website-ul nostru, http://www.cfrcalatori.ro, secţiunea Tarife şi Oferte Naţionale .

Alte reduceri importante pentru destinații interne:
•25% reducere prin Cardul Tren Plus;
•între 10% şi 25 % reducere cu oferta Minigrup 2 – 5;
•între 15% şi 35% reducere cu oferta Biletul de weekend;
•între 25% şi 50% reducere cu oferta Cartea VSD;
•între 31% și 56% reduceri de weekend (în zilele de vineri până duminică inclusiv) la trenurile IR care circulă pe Valea Prahovei, pe rute între Sinaia - Brașov și retur;
•între 10% și 20% reducere la călătoria cu trenuri succesive;
•reduceri de până la 35 % pentru Grupuri de peste 20 persoane.

Programul estival de transport feroviar Trenurile Soarelui 2014 este valabil până la data de 15 septembrie și cuprinde peste 44 de trenuri spre și dinspre litoral și Delta Dunării.

---
Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.
Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei http://www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului nostru din stații.

Rezervări de bilete prin telefon pentru trenuri cu plecări din:
Timişoara – la numărul 0256 200 457
Bucureşti Gara de Nord – la numărul 021/9522
Constanţa – la numărul 0727 999 952
Braşov – la numerele 0268 421 700; 0268 952
Cluj Napoca – la numărul 0731 990520
Iaşi – la numărul 0232 202 777
Galaţi – la numărul 0236 496 000
#7
Zilnic puteți lua și bicicleta în trenul către LITORAL!
22-07-2014
De miercuri - 23 iulie 2014, pasagerii CFR Călători își vor putea transporta, zilnic, și bicicleta în toate trenurile* care parcurg distanța dintre București și Constanța în două ore, după cum urmează:

•IR 1987 Bucureşti Nord (pl.09.00) – Constanţa (sos. 10.58)
•IR 1986 Constanţa (pl. 13.10) – Bucureşti Nord (sos. 15.10)
•IR 1989 Bucureşti Nord (pl. 16.00) – Constanţa (sos. 17.58)
•IR 1988 Constanţa (pl. 19.20) – Bucureşti Nord (sos. 21.20)

Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei. Mai multe detalii sunt disponibile pe pagina oficială de internet a companiei - http://www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Informații utile/ Întrebări frecvente/ Transportul bicicletelor.

*Călătoria cu aceste trenuri se face numai pe bază de bilet cu loc.
#8
Serviciu depozitare bagaje în gările din Sibiu, Alba Iulia și Sighișoara

CFR Călători introduce serviciul de depozitare a bagajelor în gările Sibiu, Alba Iulia și Sighișoara, ca urmare a numeroaselor cereri primite din partea pasagerilor.

Cei care călătoresc spre aceste destinații sau care sunt în tranzit, în cele trei stații de cale ferată, au posibilitatea de a-și lăsa bagajele, contra cost, la Biroul de depozitare a bagajelor.

Tariful este de 4 lei pentru păstrarea unui bagaj timp de maxim 3 ore. Pentru o perioadă de timp mai mare de 3 ore (până la ora 24 a zilei următoare celei în care s-a făcut depunerea bagajului), tariful este de 7 lei.

Recomandăm pasagerilor ca bagajele să nu conțină mărfuri persabile și să nu fie predate în ambalaje fragile.

Pentru mai multe detalii despre depozitarea bagajelor, vă rugăm să accesați http://www.cfrcalatori.ro, secțiunea Servicii.
Railway is my way!
#9
Modificări în circulația unor trenuri

CFR Călători informează că, în data de 24 iulie 2014, pentru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară între stațiile Dumbrăveni – Ațel (secția Sighișoara – Mediaș), circulația unor trenuri va fi modificată, după cum urmează:

trenul IR 1745/-2 București Nord – Sighișoara – Mediaș – Satu Mare va circula fără modificări între Bucureşti Nord și Sighişoara, de la Sighișoara până la Mediaș pasagerii vor avea asigurat transportul cu autocare, iar din Mediaș își vor continua călătoria spre Satu Mare cu trenul IR 12745/-2 (plecare la ora 13.30).

trenul IR 1746/-1 Satu Mare – Mediaș – Sighișoara – București Nordva circula fără modificări între Satu Mare și Mediaș, de la Mediaș până la Sighișoara pasagerii vor avea asigurat transportul cu autocare, iar din Sighișoara își vor continua călătoria spre București Nord cu trenul IR 12746 (plecare la ora 14.30).

De asemenea, vor interveni modifcări şi în circulaţia trenurilor Regio, acestea fiind anunţate la nivel local, în staţiile de plecare/sosire.


Înainte de călătorie, recomandăm tuturor pasagerilor să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare. În punctele de oprire unde CFR Călători nu are case de bilete, călătorii au obligaţia de a-şi procura biletele de la conductorul de tren, care va aplica tariful de la casa de bilete.

Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei http://www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numărul de telefon 021/9521 (pentru traficul intern) sau să se adreseze personalului nostru din stații.
Railway is my way!
#10
O stire care mergea si la ,,international'', dar totusi emitentul este CFRCalatori, asa ca o postez aici cu mentiunea ca acest permis (pass) denumit InterRail Global Pass se adreseaza in special celor care calatoresc cat mai mult cu trenul pe parcursul fiecaror celor 24 de ore pe care le bifeaza.

Este un permis pe care il recomand in special tinerilor datorita costului avantajos, si totodata celor care calatoresc cu precadere in vestul Europei in tari care au tarife ridicate ,,la casa'', adica in ziua plecarii trenului. Altfel s-ar putea sa aveti surpriza ca pass-ul sa fie mai scump decat biletele de la casa, sau ca nu aveti cu ce calatori spre anumite destinatii interne.

In prealabil este bine sa va informati si sa comparati tarifele diferitelor bilete de tren emise de companii feroviare in Europa, inclusiv cele achizitionate din timp unde puteti beneficia de discounturi importante. De asemenea unele tari europene ofera discounturi serioase daca calatoriti in interiorul granitelor acelor state intr-o perioada mai mare de timp, sa zicem o luna de zile, dar chiar si mai putin fiind rentabil .

Asemenea discounturi pot merge pana la 50% din tarifele tuturor biletelor, sau chiar mai mult daca achizitionati si platiti un permis intern valabil pe toate rutele feroviare cu mici exceptii. Alte state pot oferi discounturi inclusiv in unele tari invecinate , chiar daca mai mici, insa ele se pot cumula in acelasi tarif de pass.

Evident ca InterRail Pass are o eficienta minima in acest caz, si una maxima atunci cand calatoriti simultan in cat mai multe tari europene in cadrul vacantei dvs, de preferat sa calatoriti inclusiv noaptea intre diverse state cu trenurile speciale destinate acestor calatorii pentru a obtine un randament din punct de vedere al costului cat mai bun.

De asemenea, este foarte indicata achizitionarea pass-urilor care permit un cost cat mai redus/zi de calatorie, si anume cele de 22 de zile respectiv o luna de zile.InterRail Global Pass – ofertă promoţională cu reducere 15% pentru călătorii nelimitate în Europa

29-07-2014

CFR Călători informează pasagerii care doresc să călătorească toamna aceasta cu trenul în Europa că pot utiliza oferta promoţională InterRail Global Pass cu reducere de 15% . Această ofertă promoţională poate fi achiziţionată în perioada 1 august – 30 septembrie 2014 şi permite călătorii nelimitate în întreaga Europă începând cu data de 15 septembrie, ultima zi posibilă de călătorie fiind 28 ianuarie 2015.

Legitimaţia InterRail Global Pass oferă posibilitatea efectuării de călătorii nelimitate în 30 de ţări europene, din Scandinavia până în Turcia, şi în plus traversarea maritimă cu vaporul între Italia şi Grecia. Perioada de valabilitate a legitimaţiilor este de la cinci zile până la o lună şi permite pasagerilor libertatea de a alege şi chiar a schimba ruta în timpul călătoriei.

InterRail Global Pass se adresează tuturor categoriilor de călători: tineri, adulţi, copii, seniori şi reprezintă o variantă avantajoasă şi relaxantă de a explora continentul european, la preţuri atractive. Copiii beneficiază de o reducere de 50% din preţul deja redus, iar tinerii (cu vârsta până în 26 de ani) şi seniorii (cu vârsta peste 60 de ani) dispun de asemenea, de tarife reduse.


Tarifele promoţiei InterRail Global Pass, reduse cu 15%, sunt următoarele:

Perioada de valabilitate Clasa a 2- a / Euro Clasa 1 /Euro

Tânar Senior Adult Senior Adult
5 zile din 10 zile(Flexi) 156 215 239 337 375
10 zile din 22 de zile (Flexi) 229 306 339 480 534
15 zile continuu 265 338 376 532 590
22 zile continuu 293 396 439 622 690
1 lună continuu 376 512 568 804 893

Perioada de vânzare a ofertei: 1 august – 30 septembrie 2014.


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)