Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niels Schnecker
#1
Identitatea pierdută a lui Schnecker. Cum au dispărut din CV-ul strategului lui Crin Antonescu colaborarea cu Reagan, licenţa de pilot militar şi alte „amănunte“

Citat:de Iulia Marin, 25.09.2013.

Şeful de campanie al lui Crin Antonescu, omul de afaceri Niels Schnecker (53 de ani), şi-a publicat pe site-ul personal un CV impresionant, dar „a uitat“ să treacă şi anii în care a absolvit studiile înalte sau perioada în care a profesat. O căutare atentă arată că datele din CV se contrazic cu informaţiile oficiale.

În plină vară, la sfârşitul lunii iunie 2013, Crin Antonescu anunţa, cu surle şi trâmbiţe, că omul de afaceri Niels Schnecker se va ocupa de campania sa prezidenţială. „Avem nevoie de viziunea sa occidentală, de experienţa şi succesele sale, mai puţin ştiute publicului larg, înregistrate în cadrul campaniilor electorale din SUA“, a motivat Antonescu alegerea lui Schnecker. Cu o nouă titulatură în buzunar, Schnecker şi-a actualizat CV-ul într-o manieră inedită: a eliminat perioadele de timp aferente fiecărei etape din traseul său academic şi profesional. L-am contactat pe Niels Schnecker pentru a afla de ce CV-ul său nu respectă tiparul obişnuit, în care se menţionează datele. „Dacă vă referiţi la prezentarea de pe site, a fost făcută de o firmă de PR, nu am făcut-o eu. Aşa au ales să o facă colegii mei de la PR“, a declarat el. Răsfoind internetul, am dat peste un CV din 2011 al prosperului om de afaceri, care găzduia însă şi repere temporale. Mai mult, datele din vechiul CV se suprapun perfect cu datele din prezentarea sa oficială. L-am mai întrebat pe Schnecker de ce a eliminat din CV anii în care a lucrat sau a studiat la fiecare instituţie în parte. „Nu mă angajaţi dumneavoastră, să îmi cereţi CV-ul. Dacă îmi faceţi o ofertă, comentez“, a răspuns, iritat, proaspătul consilier, după care a adăugat: „Ce facem, ne împrietenim acum?“.

CONSILIER FICTIV LA CASA ALBĂ

Potrivit CV-ului său oficial, primul contact al lui Niels Schnecker (foto dreapta) cu elita politică americană a avut loc pe când acesta avea numai 27 de ani. Mai precis, directorul de campanie al lui Crin Antonescu susţine că a fost numit consilier special la Casa Albă în 1987, perioadă în care preşedinte era Ronald Reagan, dar documentele aflate în arhiva de la Casa Albă, publicate online, îl contrazic. Numele lui Niels Schnecker nu figurează între consilierii lui Ronald Reagan, nu doar în 1987, ci pe parcursul ambelor mandate ale acestuia. În schimb, arhiva documentelor din timpul administraţiei Reagan arată că fostul şef de stat a numit-o în funcţia de consilier special pe Mary F. Wieseman. Conform vechiului CV, în aceeaşi perioadă, respectiv în 1987, omul de afaceri se afla în Colorado, unde a deţinut funcţia de CEO al International Investment Bankers Group Inc. În acelaşi an, obţine şi un MBA în cadrul National Center for Business Studies din Washington D.C. Însă ultimele două instituţii nu pot fi găsite de motoarele de căutare şi nici nu există nicio referire la ele. Numele său nu apare, ulterior, nici printre membrii echipelor de campanie ale lui George Bush Sr., George W. Bush, Rudolph Giuliani, deşi CV-ul său pretinde că ar fi fost consilier al candidaţilor la campaniile prezidenţiale derulate în perioada 1984 - 2008. Şi nici în Comitetul Naţional Republican, din care acesta susţine că face parte, nu figurează. Singura legătură dintre numele lui Niels Schnecker şi republicani poate fi identificată pe lista sponsorilor. Într-adevăr, Schnecker a avut donaţii modice, în două rânduri, 250 şi 1.550 de dolari, pentru cauza republicanilor, potrivit unui document al Comisiei Electorale Federale din SUA. Discutabile sunt şi distincţiile pe care acesta le menţionează pe site. De pildă, Niels Schnecker susţine că este Sovereign Ambassador al Ordinului Ambasadorilor Americani. Distincţia este oferită de American Biographical Institute, instituţie asupra căreia planează îndoieli serioase. De exemplu, mai mulţi oameni politici australieni s-au sesizat, în 2004, după ce parlamentarul Tony Robinson a primit ”oferta” de a plăti 195 de dolari pentru a figura în ultima lor “enciclopedie”, nominalizat la categoria “Man of the Year”. Site-ul ABI ridică, de asemenea, semne de întrebare. Deşi se spune că există o comisie care stabileşte nominalizările la fiecare categorie, membrii comisiei nu sunt listaţi pe site, iar setul de criterii care trebuie îndeplinite pentru a obţine o astfel de distincţie lipseşte cu desăvârşire. În Europa, Schnecker susţine că a fost consilier al unui membru al Parlamentului European, italianul Antonello Antinoro, în cadrul Sky and Space Intergroup. În luna iulie a acestui an, Antinoro a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru că ar fi fraudat voturi şi ar fi avut legături cu membrii Cosa Nostra.

ABSOLVENT DE SORBONA: FACULTATE INEXISTENTĂ
Niels Schnecker susţine că a absolvit cursurile Universităţii Sorbona, în cadrul Faculté de la Romande. Facultatea respectivă nu există, însă, iar în ce priveşte situaţia absolvenţilor, prestigioasa universitate pune la dispoziţie, pe site-ul propriu, un anuar în care se regăsesc numele studenţilor actuali, dar şi ale foştilor studenţi. Totodată, Schencker susţine că este doctor în filosofie economică, diplomă obţinută, de asemenea, în cadrul Universităţii Sorbona. Cu toate acestea, numele său nu se regăseşte printre foştii studenţi.

„CA PILOT, NORMAL, ÎMI PLACE F16“
Niels Schnecker s-a lăudat cu statutul său de colonel în rezervă la US Air Force. Deşi funcţia nu apare în prezentarea actuală de pe site, într-un interviu din 2010, Schnecker rememora vremea în care pilota avioane. „Am avut norocul să zbor pe F15, F16 şi A10. Ultimul e avion antitanc şi e poreclit Warthog, după un porc mistreţ sud-african, aşa de urât e. Dar e un avion subsonic excepţional. Ca pilot, normal, îmi place F16, dar cu A10 ştii că nu cazi“, a povestit el. Pe site-ul oficial al US Air Force nu este menţionat numele lui Niels Schnecker.

Consilier la privatizarea flotei?

Niels Schnecker a sosit în România în 1994, potrivit unui interviu acordat în 2010. „Eram avocat în Johannesburg, Africa de Sud, şi m-a convins să mă întorc (n.r. - în România) răposatul ambasador Mihai Botez, Dumnezeu să-l ierte!“, povestea Schnecker pentru „Evenimentul zilei“. Cu toate acestea, într-un articol publicat de acelaşi cotidian în 1993, Niels Schnecker figura pe lista de experţi mandataţi de Guvernul României. „În 1993 nu eram consilier la Navrom“, a comentat, scurt, Schnecker.
#2
Previous lol Pentru o clipa am fost convins ca s-a inregistrat Niels Schnecker la noi pe forum...
#3
spunesitu.adevarul.ro, 19.07.2011:
Interviu cu Niels Schnecker, analist financiar: Dacă ar veni la mine un tânăr antreprenor român şi mi-ar cere un sfat, i-aş spune: Pleacă din România! Du-te în Africa, e plină de oportunităţi!


Așadar domnul ne îndeamnă să plecăm în Africa. El rămâne aici și-l ajută pe Crin Antonescu să apropie valorile românești de cele africane, ca să nu mai fugă talentele, așa cum recomanda în 2011. Huh

Citat:Niels Schnecker este un personaj. Are patru cetăţenii şi cam tot atâtea rezidenţe, vorbeşte nouă limbi străine-plus economia, a fost avocat, dar şi pilot pe F 16, iar acum este consultant şi are în România o firmă de drept internaţional, management strategic şi inginerie financiară. Îl ştim cu toţii de la televizor, unde apare mereu ca invitat, sau moderator. Ca cetăţean american, e membru al Partidului Republican. Ca cetăţean român, are păreri politice împărţite. Aşadar, cu Niels Schnecker despre cum se va rezolva criza datoriilor în America, despre viitorul euro şi despre mediul de afaceri din România. Veţi afla de ce ne îmbolnăvim cu toţii când strănută America, de ce seamănă Grecia cu un violonist care îţi cere bani ca să scapi de el, de ce nu seamănă Europa cu America şi de ce i-ar recomanda unui tânăr antreprenor român să plece în tocmai în Africa.

Citat:Și o întrebare de final: dacă mâine dimineață ar intra la dumneavoastră în birou un tânăr antreprenor, ce l-ați sfătui?

Pleacă! Pleacă din România. Pleacă și du-te și muncește, nu fi antreprenor încă. România nu e un stat pentru antreprenori, în general, cu atât mai puțin pentru antreprenori tineri. România este un stat în care, dacă îți place challenge-ul de a te lupta cu un sistem, cu ideea că s-ar putea să învingi peste trei generații, merită. Deci un angajament de genul acesta. Un antreprenor tânăr, în momentul de față, nu are ce căuta în România. Ar trebui să se ducă într-un stat care apreciază antreprenorii tineri și l-aș trimite în momentul de față în țările nordice, sau în Anglia, sau în SUA, Japonia, Singapore sau Africa. Acum, de când China a intrat masiv în Africa, sunt atât de multe oportunități în Africa, încât te doare mintea. E ca un pom de ăla plin de fructe, cu crengile lăsate la pământ, doar să pui mâna să ți le iei.

Ceea ce adevarul scria in 2011, scria cu toata seriozitatea. Repet: Are patru cetăţenii şi cam tot atâtea rezidenţe, vorbeşte nouă limbi străine-plus economia, a fost avocat, dar şi pilot pe F 16, iar acum este consultant şi are în România o firmă de drept internaţional, management strategic şi inginerie financiară.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#4
Previous Cred ca ai uitat "Colonel Air Force" Wink
#5
Mulțumită Academia Catavencu, aflăm și ce a uitat NS să-și treacă-n CV:

Citat:1. Hiperspecializat, el nu poate fi altcineva decât adevăratul fiu al lui Sergiu Nicolaescu.
2. Niels Schnecker știe care este ultima cifră a constantei Pi.
3. Poate face flotări doar cu degetele mici.
4. Spre deosebire de Croitorașul cel Viteaz, Niels Schnecker a omorât opt muște dintr-o lovitură.
5. Niels Schnecker este primul bărbat din lume care a reușit să lase însărcinată o femeie gonflabilă.
6. A găsit Piatra filozofală atunci când era mic, dar, ca să facă o aroganță (oricum nu avea nevoie de ea), a aruncat-o într-un lac.
7. Este primul cetățean al României care i-a numărat ouăle lui Adrian Năstase.
8. Niels Schnecker știe care este sensul vieții.
9. Dacă vrea, Niels Schnecker poate să-l bată pe Chuck Norris.
10. Niels este primul om din Univers care a reușit să-l trezească pe Crin Antonescu mai devreme de ora 12.

[Imagine: niels-schnecker1.jpg?df19ff]

Articolul este din 01.07.2013.

Și cartea de vizită:
[Imagine: hjl2.jpg]
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#6
Imi permit sa public aici un comentariu de pe ssc al lui @frunzaverde, din 12.12.2012:

Citat:Cine exact e asta? Pe site-ul propriu are niste chestii absolut fantasmagorice... Spune ca a fost pilot de vanatoare pe F16 si pe A10 in USAF. Ma intreb exact cum - dat fiind ca intre 1979 si 1982 spune ca a fost in Franta, intre 1983 si 1985 in Frankfurt, in Germania, in ambele cazuri lucrand ca ceva civil. Si din 1987 consilier special la Casa Alba. Cand naibii a facut basic training-ul (care nu se poate face inainte de 18 ani)? Cum dracu a avansat la functia de colonel in USAF? Ca se lauda cu asta (desi, suspect, nu in CV, ci in alta parte a blogului). Stiam ca utilizarea falsa a titlurilor militare e caz federal in SUA.

Apoi spune ca a lucrat la Casa Alba in epoca Reagan. L-am cautat pe staff list-ul lui Reagan mentinuta de U. Texas, nu exista numele asta. De altfel, consilier la 27 de ani? In cea mai imbatranita administratie din SUA? Foarte neplauzibil. Daca lucrezi in Casa Alba, de obicei lasi macar un minimum de urme.

si inca o postare din 13.12.2012:

Citat:Hai sa o luam in ordine cu minciunile din CV-ul acestui individ:

- spune ca a absolvit University of Paris at the Sorbonne, in 1982 si in 1987. NU exista o astfel de universitate, Sorbona fiind sparta in 1970-72 in 13 universitati separate. Orice absolvent al uneia din universitati din Paris isi va adauga numarul si eventual numele scurt (ex. Paris I Pantheon-Sorbonne, Paris IV Sorbonne, sau Paris II Assas sau Paris). Paris IV, singura careia i se mai spune (neoficial, intre studenti) doar Sorbonne, nu ofera si nu a oferit niciodata cursuri de drept sau de economie.

- spune ca a absolvit Faculte de la Romande. Romande este un cuvant in franceza elvetiana, descriind zona francofona a Elvetiei. Facultatea de studii elvetiene? Nu pare sa existe sau sa fi existat in vreo universitate pariziana. Si sa dea diplome combinate in drept si economie? Complicat, complicat tare.

- spune ca a fost avocat in California. Cu o diploma straina? Regulile, inclusiv azi (http://admissions.calbar.ca.gov/Educ...Education.aspx) te obliga sa urmezi minimum un an de studii in SUA intr-o institutie de invatamant certificata ABA.

- spune ca firma lui are venituri cu multe zerouri. Se pare ca are doua firme inregistrate, una in UK si una in US (plus una in RO). Cea din UK are suma incredibila de 61 lire in banca. Si capital social 100 lire (din care nea Smecher are 90 lire). Si e o firmulita de familie, cu el si sotia actionari principali : https://www.duedil.com/company/03265...pearson-uk-ltd. Bineinteles, e inregistrata intr-un birou virtual, o casuta postala in Londra. Firma americana are sediul intr-o casa de locuit din Vienna, Virginia (o suburbie middle class a Washington-ului). Casa pare ca apartine unui anume Raymond Luca. N-am habar cine e individul, probabil vreun prieten de-a lui Schnecker.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#7
Si, mulțumită eforturilor lui Van&Dyk@ssc, avem o centralizare a situației, dintr-un email trimis de el unui ziar. Postarea din ssc este din 01.07.2013, pe Politics.

Citat:Motivul pentru care va scriu acest e-mail este urmatorul: In urma cu cateva zile intreaga presa vuia ca un anume realizator la postul Antena 3 (nu voi comenta aici calitatea acelui post TV), pe nume Niels Schnecker, a fost numit in fruntea CA al CFR, dupa cum stiti, o companie de stat cheie si cu o situatia nu tocmai roz. Mai apoi s-a dat sfoara in tara ca omnul Schnecker a refuzat acest post. Habar nu aveam cine este acest domn Schnecker, cel putin dupa nume, insa atunci cand i-am vazut poza mi-am dat seama ca l-am mai vazut pe individ, posibil intr-unul din cele 2 minute adunate cand TV-ul meu a fost, in treacat, pe postul Antena 3. Nu l-am ascultat, nu am avut curiozitatea sa vad ce fel de om este, insa atunci cand am auzit ca a fost propus atat de sus mi-am zis ca ar fi cazul sa vad despre ce fel de om este vorba. Tineam neaparat sa vad ce fel de om crede de cuviinta noua putere (in mod sigur prin intermediul PNL) sa puna in fruntea CFR si, mai ales, daca postul acesta vine ca o recompensa pentru “munca” prestata in cadrul postului Antena 3 in ultimul timp. Zis-si-facut…

Caut individul pe google, si in cele din urma ajung la un articol Evz.ro despre domnul Niels Schnecker din urma cu peste 2 ani (mai exact pe 25 Iulie 2010, scris de Mihnea-Petru Pirvu, pe care din pacate nu l-am regasit in lista de contact curenta). Il deschid si ma apuc de citit. La final, cu un sentiment clar de inferioritate in fata unei persoane cu atatea realizari in viata ca domnul Schnecker, al carui CV se afla undeva intre cel al lui Indiana Jones si Dumnezeu, ma pun cu coada intre picioare incercand sa aflu cum a reusit un om sa aiba un CV atat de impresionant, poate poate reusesc si eu sa ajung la macar un sfert din realizarile dansului. Colonel in retragere al USAF, consilier special la Casa Alba al administratiei Reagan, doctor, absolvent de MBA si multe alte acronime pe care nici nu pot spera sa le deslusesc, filantrop, vorbitor de 9 limbi straine, globetrotter, avocat si cate si mai cate. Eram fascinat de realizarile lui Niels Schnecker! Sau nu…!?

In ciuda increderii mari pe care o am in publicatia dvs (cu toate ca o parte din ziar a ajuns sa contina articole-fituica pe stilul Libertatea – dar deh – avand in vedere nivelul intelectual ai unei mari parti din populatia Romaniei, este de inteles), am inceput sa caut cat mai multe informatii despre acest personaj si, in curand, am ajuns la niste surse care mentionau opinii nu tocmai flatante. In mare parte erau niste blogulete si surse obscure, si initial am zis ca nu cred ca Evz ar putea publica un interviu cu un personaj fara sa verifice, macar sumar, informatiile furnizate de acesta. Asa ca m-am pus pe o cautare de tip forensic in nume propriu si am inceput cu pagina personala de internet (extrem de amatoreasca si prost realizata) a domnului Schnecker, unde i-am gasit biografia la urmatorul link:

http://niels.schnecker.ro/?page_id=624

Haideti sa incepem cu educatia domnului Schnecker:

Schnecker si-a facut MBA-ul (1989-1990) la "National Center for Business Studies" in Washington - ei, bine, NU EXISTA!!!

De asemenea, facultatea (de unde a reusit performanta sa iasa cu diploma in drept, economie si finante 1978-1982) si Ph.D-ul (1987) le-a facut la "University of Paris at the Sorbonne - Faculte de la Romande" - ei, bine, nici asta NU EXISTA!!!

Acum sa trecem la cariera sa profesionala:

President and CEO la "International Investment Bankers Group" din Colorado - NU EXISTA!!!

VP la "DEGEFA Reisen Gmbh" - apare exclusiv in articolele care vorbesc despre domnul Schnecker, deci, NU EXISTA!!!

"Chula&May" law firm - exista, dar este cat se poate de dubioasa iar dupa cate vad a dat faliment prin 1985-86. Oricum, era o firma foarte mica (se pare ca a dat faliment pentru ca a aparat un student vietnamez intr-un caz si a ramas fara bani dupa incheierea cazului) iar domnul Schnecker cu siguranta nu a fost partener in aceasta firma, asa cum sustine!

http://articles.latimes.com/1985-07-...426_1_lam-case

General Manager la “Federal Express – XPS Services”, Johannesburg, SA – serios? De la presedintele unei firme inexistente a ajuns seful unei companii ca FedEx pe Africa de Sud in 1990? Ca sa nu mai spun ca a spune ca ai lucrat la “Federal Express – XPS services” este ca si cum ai spune ca ai lucra la “Orange-Vodafone”!

Intr-adevar, mai are domnul Schnecker doua “job-uri” pe acolo. Primul dintre ele este de trader la Merrill Lynch (asta exista si este chiar foarte cunoscuta), post detinut pentru un an. Nu vreau sa ajung in detalii si cu acest post, sunt sigur ca nu a calcat vreodata pe la acea companie.

Al doilea post – socant – Consilier special in Administratia Reagan la Casa Alba!? Serios? De la “cv”-ul “impresionant” de mai sus i se trage un post la Casa Alba?

Domnul Schnecker se declara Republican convins si, intr-adevar, figureaza cu o donatie insumata de $2,800 catre GOP intre anii 2004-2008. Avand in vedere ca o astfel de donatie o poate face si bunica mea, si ca isi poate alege ce identitate doreste dansa, am sa consider ca aceasta schema nu a fost facuta pentru a pune umarul la campania Republicana, ci pentru a mai aparea in cateva link-uri pe internet in surse oarecum credibile in caz ca cineva verifica. De asemena, aceasta ii da credibilitate atunci cand defileaza cu termeni gen “Reaganomics” si cand apare cu postere “Stop Obama” in timpul interviului cu ziarul dvs.

Din anul 1992 infiinteaza firma “Schnecker VanWyk & Pearson” care, dupa informatiile de pe website-ul domnului Schnecker, este o struto-camila care se ocupa cu aproape toate indeletnicirile ce tin de domeniul economico-financiar din cartea cu coduri CAEN. Mai interesant, insa, este ca, conform domnului Schnecker, compania sa se ocupa si cu, citez, “inginerii financiare”. Pe acelasi website al domnului Schnecker vedem ca aceasta companie a dumnealui are filiale in multiple tari, vreo 180 de angajati, si cifra de afaceri, in medie, de aproape 400,000,000 CHF in ultimii 3 ani (daca e sa ne luam dupa ce scrie pe site-ul stimabilului, suma ar trebui inmultita cu 1000, deci ar avea o cifra de afaceri de aproximativ 4 miliarde CHF! Dar in fine, nici nu mai merita intrat in detalii…). Ca dovada a succcesului fulminant al firmei, firmei din Romania i-a schimbat denumirea in iulie 2012 in SC FDI REAL INVEST CONSULTING SA si acum este in procedura de faliment (BPI 16604/19.11.2012). Dizolvarea societatii a fost decisa prin sentinta civile 8621/07.09.2012 a Tribunalului Bucuresti Sectia a 7-a civila. Daca nu ma insel aceasta este doar una dintre entitatile ce poarta acest nume, celelalte fiind cel putin la fel de incununate de succes. Se pare ca singurul business cu o cifra de afaceri cat de cat insemnata (8,000,000 RON/an) este o afacere denumita “Sky Petrol SRL”, detinuta impreuna cu doi cetateni turci. Cu toate acestea, pentru a nu strica reputatia, si aceasta firma se afla in pierdere…

Dar vreti sa stiti mai multe despre “Schnecker VanWyk & Pearson”?

Firma, fondata in anul 1992 (!?), este formata din 3 parteneri, unl dintre ei fiind domnul Niels Schnecker. Cine sunt ceilalti doi? Ei bine, pe pagina companiei, pagina care a fost inchisa, se poate vedea ultima versiune a paginii inainte de a da ortul popii datorita Google cache:

"Being offered the possibility to restructure Eskom’s guild bonds Niels Schnecker decided to create Schnecker & Associates in Sandton South Africa. This became the forefather of Schnecker van Wyk & Pearson which was created in 1992 with the joining of the 3 senior partners Niels Schnecker, Elmarie van Wyk & Mary Pearson."

Asadar am aflat si numele misteiorilor parteneri care, de fapt, sunt partenere. Nu comentez asupra informatiei de mai sus deoarece este absolut aberanta, singurul indiciu pe care vi-l dau este ca, in loc de “guild” domnul Schnecker a vrut de fapt sa scrie “gilt bonds”. Faptul ca el, pe vremea aprtheid-ului, a fost ales sa se ocupe de restructurari de bonduri este absolut ridicol, si va asigur ca informatii cel putin la fel de ridicole pot fi gasite si pe alte pagini cached ale firmei domnului Schnecker.

Cautand, pe google, numele partenerelor domnului Schnecker impreuna primim 3 rezultate: primele doua sunt link-uri catre paginile, acum defuncte, ale firmei “Schnecker VanWyk & Pearson”, iar al 3-lea rezultat, foarte interesant de altfel, este dintr-un ziar local din Africa de Sud, dupa cum urmeaza:

1) Ms. Mary Pearson. email: mpearson@westcoastcollege.co.za; fax: 086 661 6294; tel: 022 482 1143/95

2) United Congregational Church celebrates its 30st anniversary their church in Suikerboslaan at 14:00. Everybody is welcome. Contact Elmarie van Wyk on 073 835 1903

Prima doamna se regaseste intr-un anunt de cursuri de calificare, iar a doua, intr-o engleza aproximativa, ne anunta despre aniversarea unei congregatii. Asadar, dupa toate probabilitatile, domnul Schnecker a decis sa isi gaseasca partenerii fictivi intr-un ziar obscur din Africa de Sud. Da, ati inteles bine, a deschis un ziar si si-a ales doi parteneri (sau partenere). Acesta este domnul Niels Schnecker.

Si, pentru final, as vrea sa abordez problematica afirmatiei conform caruia domnul Schnecker este un fost colonel in retragere al US Air Force, fost pilot pe F-16, A-10, etc. Stiti ce inseamna aceasta afirmatie? Dati-mi voie sa va pun un pic in context: in armata SUA, in medie, un soldat poate deveni colonel in 17 ani daca –si numai daca – se dedica intru totul carierei militare, este un tip extraordinar de sus pana jos si are si putin noroc. In US Air Force, din pacate pentru domnul Schnecker, acest baron Munchausen al erei noastre, este si mai dificil sa ajungi la un asemenea nivel. Pentru inceput, domnul Schnecker ar fi trebuit sa absolve US Air Force Academy din Colorado Springs, CO. Asta inseamna ca, atunci cand se afla in Franta si studia la o facultate fictiva, el trebuia de fapt sa fie in cealalta parte a lumii respirand, mancand si visand la cariera de pilot. Dupa absolvirea acestei academii, domnul Schnecker ar fi avut, probabil, ocazia sa zboare pe avioane, insa nu F-16 si la un nivel jos in cariera. Pentru a ajunge colonel, dl Schnecker ar fi avut nevoie de inca aproximativ 20 de ani de dedicatie la 110% asupra carierei militare, timp in care ar fi trebuit , la un moment dat, sa se si dovedeasca pe un camp de lupta – oricare ar fi el. Cum credeti ca acest impostor a reusit sa faca toate aceste lucruri in timp ce restul CV-ului sau, in totalitate inventat, nu ii dadea timp nici sa respire? In schimb, datorita, in parte, si articolului din ziarul dumneavoastra din Iulie 2010, acestui om de cea mai joasa calitate I se permite sa vorbeasca despre, si sa posteze pe facebook poze care sa intareasca convingerea turmei, prea decerebrata ca sa verifice informatia, proeminenta sa cariera militara. Vorbesc despre o poza in care apare, pe unul dintre profilurile dumnealui (are doua), cu doua casti de pilot, cu steagul SUA, si imbracat intr-o uniforma de aviator cel putin suspecta. Pe langa faptul ca este foarte vizibil ca acea poza este recent facuta, o greseala a amatorului Schnecker este ca, de fapt, acele casti apartin US Navy si nu US Air force, din rangurile cui doreste sa pretinda ca face parte. Acea poza exista exclusiv pentru a hrani imaginatia foarte bogata si foarte bolnava a unui om care a decis sa se reinventeze 100%. Pentru informatia dumneavoastra, pentru aproximativ $300, oricine poate achizitiona asemenea recuzite de pe e-bay, unele dintre ele fiind absolut originale. A doua poza la care fac referire este din timpul unui miting aviatic in care, in calitate de reporter Antena 3, domnul Schnecker apare, iar, imbracat in uniforma de pilot USAF alaturi de pilotii romani onesti si avioanele lor. Legitimatia de reporter Antena 3 sta agatata de gatul cefosului mincinos cu o agatatoare de legitimatii pe care scrie “United States Air Force”. Pe capu-i chel si unsuros sta o sapca pe care scrie “F-16 Fighting Falcon”. Cat mai costa si aceste recuzite? Inca vreo $20, insa pun ramasag ca acest personaj ar cheltui oricat sa isi perpetueze imaginea pe care si-a creat-o in mod fraudulos.

Acest e-mail este, deja, foarte lung, si nici nu am inceput bine sa scriu. Daca veti dori sa preluati aceste informatii si sa le faceti sa fie si mai complete, v-as recomanda sa cercetati si legaturile dintre domnul Schnecker si dubiosul domn Raymond Luca din PNL, partid aflat acum la putere. Exista si alte indicii, insa sunt convins ca echipa de reporteri ai Evz este mai mult decat capabila sa le dea de urma.

Asadar, domnule Macovei, acest fanfaron pe numele sau Niels Schnecker a fost propus pentru functia de presedinte al CA al CFR. In ce calitate, si pentru ce folos? Scriind aceste randuri nici nu imi vine sa cred ca aceasta este tara in care traim si ca astfel de oameni ajung pe treptele cele mai de sus in administrarea acestei tari. La asta as putea adauga si informatia (din Curentul – informatie ce nu am mai avut puterea sa o verific), ca in anul 2010, la propunerea lui Crin Antonescu, pe lista cu 3 nume pentru potentiali premieri independenti se aflau 3 oameni: Klaus Johannis (respectele mele pentru acest om), Bogdan Chirieac (ma abtin de la comentarii), si Niels Schnecker. Dumneavoastra realizati unde ne aflam, ca tara, in acest moment? Stiu simpatiile politice ale ziarului dumneavoastra, si intamplator sunt pe aceeasi linie cu simpatiile mele, insa nu acesta este motivul pentru care am scris acest e-mail. Daca personajul odios in jurul caruia am construit acest e-mail statea la locul lui pe sticla Antena 3, nu numai ca nu mi-ar fi sarit in ochi niciodata, dar nici nu m-ar fi interesat personajul. Cu toate acestea, acest papagal pestrit a fost nominalizat pentru a conduce o companie de importanta cruciala pentru Romania intr-unul dintre cele mai dificile momente ale sale. De ce? Cum a fost posibil asa ceva? Unde am ajuns, si unde vrem sa ajungem? Da, a refuzat pozitia, dumneavoastra ati fi acceptat-o cu un asemenea “CV”? Sunt convins ca daca ar fi acceptat oferta cineva s-ar fi autosesizat si ar fi scris despre cazul domnului Schnecker. Cu toate acestea, nu consider ca este acceptabil ca presa din Romania sa combata raul doar post-factum, ci sa incerce sa si previna si sa demaste asemenea incercari de a deraia o companie nationala pe cai obscure.

Domnule Macovei, avand in vedere pozitia publicatiei dumneavoastra de a fi transanta si transparenta in aceste vremuri tulburi ale istoriei Romaniei, insa mai ales datorita articolului aparut in 2010 in care faceti cinste si elogiati aceasta hahalera, va cer respectuos sa publicati o erata a articolului de atunci, in care sa evidentiati cine este cu adevarat Niels Schnecker. Nu stiu cum a aparut acel articol in Evenimentul Zilei pentru ca nu am lucrat in presa si nu cunosc aceasta meserie. Am auzit ca unele ziare se preteaza inclusiv la articole platite pentru a promova diversi oameni, si desi nu sugerez ca acel articol a fost platit sau ca publicatia dvs s-ar preta la asa ceva, vreau sa va asigur ca inteleg si aceasta metoda de a asigura fonduri pentru un ziar. Indiferent, este datoria dumneavoastra morala, atat catre tara cat si catre cititorii dumneavoastra, de a demasca aceasta incercare a noii puteri de a arunca cu praf in ochi tuturor celor ce se numesc romani. Garantez ca nu este nici prima, si nu va fi nici ultima incercare de acest fel, insa avand in vedere cele de mai sus mi se pare de departe cea mai sfidatoare si strigatoare la cer.

Va multumesc respectuos pentru atentia dumneavoastra, si anticipat pentru ca veti face demersurile necesare pentru a expune acest individ!

Cu deosebita stima,
Un roman profund ingrijorat, cititor al publicatiei dumneavoastra"
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#8
Mitomanul asta frizeaza absurdul, daca nu si prostia in momentul in care si-a facut un asemenea CV. Mai extraordinar mi se pare ca investeste in minciuna asta pentru a pastra aparentele pe care si le-a creat in tara asta.

Eu sunt absolut convins ca este altceva la mijloc, si anume la faptul ca este agent al unui serviciu strain (poate chiar CIA), plantat aici ca sa ajunga in pozitii cheie in Romania. De altfel parca auzisem ca va conduce campania lui Crin Antonescu din 2014. Pur si simplu sunt convins de asta pentru ca nu am mai vazut pe nimeni in pozitii publice care sa isi falsifice atat de flagrant si total CV-ul, nici chiar in Romania.
#9
Ce ii mai lipsea lui in CV pai asta e aterizarea pe Luna, impreuna cu americanii lol


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)