Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Siguranța rutieră
#21
INCA UN ACCIDENT INTRE UN DRUM NOU CONSTRUIT SI UN DRUM SECUNDAR, asemanator cu accidentele de pe centura Alexandria. De data asta CENTURA IASI. Si din nou o intersectie la nivel, fara nici o sicana. Pe ambele drumuri vehiculele pot intra cu viteza mare in intersectie. BRAVO PROIECTANTULUI. Acum are o viata nevinovata pe constiinta:

PRO TV: O invatatoare de 34 de ani a murit in accidentul in care a fost implicat un microbuz scolar, la Iasi

Citat:Doliu intr-o scoala din Iasi, unde dascalii navetisti nu au mai ajuns in salile de clasa. Una dintre invatatoare, in varsta de 34 de ani, si-a pierdut viata, iar alti cinci colegi au ajuns la spital raniti si in stare de soc.

Soferul microbuzului care ii ducea spre scoala nu a acordat prioritate si o alta masina a intrat in plin in ei.

Invatatoarea care a pierit in accident era din Iasi si a plecat impreuna cu alti profesori spre scoala unde preda, intr-un sat aflat la 10 kilometri.

Drumul lor a fost intrerupt la intersectia cu soseaua de centura care ocoleste Iasul si, din pacate, femeia a pierit in urma impactului.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#22
evz, 21.11.2013: ROMÂNIA, prima țară din Europa cu SISTEM de APELARE AUTOMATĂ în caz de ACCIDENT RUTIER. Serviciul de URGENȚE PRIMEȘTE automat locația, numarul mașinii și alte date tehnice

Citat:România este prima ţară europeană care a pus în practică serviciul de urgenţă eCall, care apelează automat numărul 112 în cazul unui accident rutier, cu ajutorul unui dispozitiv instalat în maşină.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a modernizat infrastructura sistemului unic pentru apeluri de urgenţă 112 astfel încât să integreze şi seriviul pan-european de urgenţă din vehicule eCall.

ECall va deveni funcţional din ianuarie 2013, în toată ţara, singurul lucru pe care trebuie să îl facă şoferii fiind instalarea unui dispozitiv în autoturism.

Operatorii 112 vor primi informaţii despre locul accidentului şi detalii tehnice ale maşinilor implicate, iar ambulanţele vor ajunge mai repede la faţa locului în situaţia în care pasagerii nu pot comunica.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#23
Hipnoza autostrăzii. La ce pericole se expun şoferii care conduc pe distanţe lungi

Citat:Oamenii de ştiinţă o listează "hipnoza autostrăzii" printre cauzele accidentelor la care nu se observă urme de frânare.

Conductorul trenului care a deraiat săptămâna trecută, la New York, cauzând moartea a patru persoane, a fost afectat de "hipnoza auostrăzii", după spusele lui. "Ştiu că nu îmbunătăţeşte situaţia cu nimic, dar nu a existat nicio intenţie criminală. E vorba despre fenomenul care îi afectează şi pe şoferi, care conduc şi se uită la marcajele rutiere. Priveşti înainte şi vezi doar şine, şine, şine care parcă nu se mai sfârşesc şi îţi pierzi perspectiva", spune Anthony Bottalico, şeful sindicatului din care făcea parte conductorul.

"E ceea ce experimentăm ca şoferi atunci când nu ne amintim ultimele câteva secunde ale călătoriei", spune Paul Watters de la Automobile Association in the UK, asociaţia automobiliştilor din Regatul Unit, conform bbc.co.uk. Se pare că se întâmplă mai ales în timpul drumurilor bine cunoscute, pe care le facem foarte des, sau a călătoriilor lungi pe autostradă, atunci când nu trebuie să fim atenţi la semne de circulaţie sau la traseu. "E un sentiment straniu, nu înseamnă neapărat că nu eşti atent, dar eşti într-o stare oarecum diferită. Nu cred că determină obligatoriu producerea unor accidente de circulaţie, dar şoferii afectaţi nu sunt complet concentraţi la sarcina pe care o au de îndeplinit, aşa că recomandăm să nu vă lăsaţi luaţi de val", adaugă el.

"Hipnoza autostrăzii nu este neapărat un semn al oboselii, nu înseamnă că şoferul urmează să adoarmă", spune Jim Horne, de la Sleep Research Centre, Centrul de Cercetare a Somnului, de la Universitatea Loughborough. "E ca şi când ai citi ziarul dimineaţa, la micul dejun, dar nu asimilezi foarte bine informaţia, pentru că eşti atent la discuţiile din bucătărie", adaugă el.

"Şofatul pe distanţe lungi poate determina creierul să se comporte ca atunci când se află într-o stare de meditaţie", spune Stuart Robertson, hipnoterapeut din Edinburgh, care este specializat în tratarea şoferilor. "După părerea mea, şoferii se află într-o stare relaxată, dar dacă un câine ar sări în faţa maşinii, spre exemplu, conducătorul auto ar reacţiona la fel de repede ca într-o situaţie normală, sau chiar mai repede, pentru că subconştientul său este în continuare concnentrat la ce se întâmplă în mediul înconjurător", crede el.

Joshua Maxwell, inginer ergonomie la Hiundai-Kia, în Michigan, nu este însă de acord cu părerea lui Robertson. "Şoferii afectaţi au timpi de reacţie mult mai lenţi", spune inginerul, care realizează un studiu în cadrul căruia măsoara activitatea cerebrală a şoferilor, pentru dezvoltarea unui sistem de avertizare în caz de pericol.

"Hipnoza autostrăzii ar putea să fie explicaţia pentru unele dintre accidentele la care nu găsim urme de frânare", spune şi Peter Rogers, de la Institute of Advanced Motorists, o organizaţie care are ca scop îmbunătăţirea standardelor rutiere şi promovarea siguranţei în trafic. Rogers crede că şi dezvoltarea sistemelor electronice de asistenţă contribuie la apariţia acestei probleme.


Foarte interesant... Este exact ca Șova, atunci când este invitat la emisiuni de televiziune: are ochii semideschiși (privire tip prin jaluzele) și este doar semiatent la ceea ce spune. Big Grin
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#24
la el e "hipnoza prostiei"...sa fim seriosi... Smile Smile Smile
#25
http://adevarul.ro/locale/timisoara/titl...index.html

Cum învaţă românii să circule pe autostrăzi: „Amenzi pentru circulaţia nejustificată pe banda a doua şi frânări bruşte”


Aplicăm în medie cam opt amenzi pe săptămână pentru cei care care circulă nejustificat pe banda a doua......Serios? mare lucru ar fi.
#26
FOTO Zidul Morţii, ocolit pe ambele laturi începând de sâmbătă. Poliţia Rutieră supraveghează zona

Citat:La două săptămâni de la cel de-al doilea accident mortal produs la Zidul Morţii, autorităţile au deschis în sfârşit circulaţia pe ambele laturi ale pilonului şoselei de centură. Zona va fi monitorizată de agenţiei ai Poliţiei Rutiere Suceava.

În urma măsurilor stabilite în întâlnirea de marţi a autorităţilor judeţene cu reprezentanţi ai constructorului SC Construcţii Feroviare SA Iaşi şi Direcţiei în Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, sâmbătă s-a realizat deschiderea traficului normal prin sensul giratoriu la Zidul Morţii, dar fără a se asigura posibilitatea întoarcerii de pe un sens pe altul al DN 17. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, prin Sectia Drumuri Naţionale Suceava a construit două insule triunghiulare cu parapeţi din plastic de tip "New Jersey" , care au separat cele două sensuri de mers pe DN17, spre Gura Humorului, respectiv municipiul Suceava. În plus, toată semnalizarea rutieră a fost refăcută conform noilor condiţii de circulaţie, fiind realizate benzi rezonatoare dinspre municipiul Suceava, marcajul orizontal şi au fost montate indicatoare de semnalizare verticală. Restricţiile de viteză impuse în această zona sunt în cascadă de la 70km/h, 50km/h, la 30km/h, specifice unui şantier în lucru. „În cursul săptămânii viitoare se va instala un indicator rutier de tip consolă, transversal faţă de axul drumului, la o distanţă de circa 250 m de intersecţie, pe direcţia Gura Humorului – Suceava, care va furniza informaţii rutiere participanţilor la trafic”, a precizat prefectul Florin Sinescu. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, prin Serviciul Rutier, monitorizează începând de sâmbătă seară zona. Agenţii de poliţie vor dirija şi supraveghea circulaţia mai ales în condiţii de vizibilitate redusă cât şi pe timpul nopţii.

[Imagine: j2dh.jpg]

[Imagine: w56h.jpg]

[Imagine: 1sq8.jpg]
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#27
IATA CA SE POATE IN ROMANIA !!!

adiarc ne-a adus poze cu DJ Sadu - Rau Sadului, reabilitat 2013, FĂRĂ RIGOLE CAPCANĂ ȘI CAPETE DE POD LA FIECARE INTRARE IN CURTILE OAMENILOR PESTE RIGOLA CAPCANA.

[Imagine: NxMwJHl.jpg]

[Imagine: tszxqVs.jpg]

[Imagine: U2CPm1c.jpg]

[Imagine: a5LgnQP.jpg]

[Imagine: b9g5zAF.jpg]

[Imagine: ui3cYbI.jpg]

[Imagine: dZhmO3q.jpg]

[Imagine: 8W5xpu8.jpg]

[Imagine: XilYKGU.jpg]

[Imagine: N57etPk.jpg]

[Imagine: 4msXpHV.jpg]

[Imagine: ScgBYc1.jpg]

[Imagine: iyPaFvX.jpg]

[Imagine: KuVss2R.jpg]

[Imagine: yQUD8nU.jpg]

[Imagine: grIzNkW.jpg]

sursa: http://forum.peundemerg.ro/index.php?top...7#msg52507
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#28
Si, spre comparatie, ASA NU:

[Imagine: YMtXism.jpg]

In imagine dacia logan a intrat cu circa 50km/h in capcana realizata intentionat de om, incercand sa evite un caine. Imaginea este de pe DN6, jud. Timis, soferul o persoana publica cunoscuta (din politica), dar asta mai putin conteaza. S-a ales cu piciorul fracturat si alte contuzii.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#29
Un reportaj care merita urmarit, legat de incendiul din tunelul Mont Blanc din 24.03.1999:

in limba engleza:
in limba germana:
Un accident asemanator cu "Colectiv". In 14 minute tunelul s-a transformat intr-un cuptor cu 1000°C. 39 de oameni au murit, intre care si un pompier decedat mai tarziu la spital. Incendiul a putut sa fie stins abia dupa 53 de ore. Dupa accident tunelul a fost inchis 3 ani.

O parte dintre morti ar fi putut scapa, daca paraseau masinile si alergau spre o iesire. Au ramas insa in vehicule si nu au mai putut scapa infernului. Soferul camionului care a cauzat incendiul a reusit sa scape, alergand 6 km.

Daca soferul nu ar fi oprit camionul in tunel si ar fi continuat sa mearga cu acesta chiar si dupa ce se pornise focul, ar fi reusit fara probleme sa iasa din tunel si tragedia ar fi fost evitata.


De unde tragem concluziile:
- Va aflati in tunel si vehiculul incepe sa arda. Daca este posibil continuati sa circulati si opriti numai dupa iesirea din tunel.
- Va aflati in tunel si observati ca un alt vehicul a luat foc, faceti tot posibilul sa iesiti din tunel si NU VA APROPIATI de locul incendiului.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)