Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Operatorii CF călători din Romania (alții decât CFR Călători)
#1
gandul.info: HARTA trenurilor private din România. Cum au reuşit competitorii CFR să facă profit.

[Imagine: 4sqj.png]
full size: http://img5.imageshack.us/img5/148/4sqj.pngArticolul se refera numai la operatorii de calatori. Cand vobeste de CFR, in principiu e vorba de CFR Calatori. Locomotiva din poza nu are legatura cu subiectul. :o

Citat:Regiotrans

Grupul de firme Regiotrans Braşov a devenit, în doar 8 ani, cel mai important operator privat din domeniul transportului feroviar de călători din România, deţinând la ora actuală aproape 15% din piaţă. Grupul a fost infiinţat de inginerii Costel Comăna, ost şef de divizie în Regionala Braşov, şi Iorgu Ganea, specialist în domeniul întreţinerii şi reparaţiei materialului rulant de cale ferată. În 2002, au înfiinţat SC RCCF Trans SRL, prima firmă privată românească de transport feroviar de persoane, iar în septembrie 2004, cu 14 angajaţi şi trei automotoare second-hand achiziţionate din Franţa, firma a concesionat linia Braşov – Zărneşti, de 27 de kilometri, abandonată ca nerentabilă de CFR Călători şi care urma să fie închisă. După o jumătate de an, în februarie 2005, cei doi întreprinzători au înfiinţat SC Regiotrans SRL, care a preluat activitatea de transport propriu-zisă pe ruta Braşov – Zărneşti, RCCF Trans rămânând să se ocupe exclusiv de gestionarea infrastructurii feroviare şi a materialului rulant. La scurt timp, Regiotrans a concesionat a doua linie ajunsă în pragul desfiinţării, Braşov – Întorsura Buzăului, de 37 km lungime.

În anii următori, preluarea rutelor abandonate de CFR Călători şi ameninţate cu lichidarea a continuat, în paralel cu achiziţia de automotoare, tot din Franţa, şi cu creşterea constantă a numărului de angajaţi. Totodată, au fost înfiinţate încă trei noi firme - SC CDC Infra SRL pentru mentenanţa căii ferate, SC Spiact SA pentru cea a sistemelor de semnalizare şi SC Kron Triem SRL pentru întreţinerea şi repararea parcului de material rulant – iar în 2010 a fost achiziţionată SC Marub SA Braşov, firmă specializată în repararea şi modernizarea mijloacelor de transport pe calea ferată, dar ajunsă în faliment .

La ora actuală, grupul de firme Regiotrans Braşov are peste 3.000 de angajaţi şi operează pe peste 40 de linii feroviare, totalizând 2005 km, luate în concesiune, în peste 20 de judeţe, pe care 100 de automotoare efectuează zilnic peste 400 de curse, parcurgând aproape 27.000 de kilometri pe zi. În proporţie de 97%, cursele Regiotrans sunt curse locale, de 30 – 100 de kilometri, restul de 3% - circa 20 de curse pe zi – fiind curse pe rute lungi, gen Braşov – Iaşi, Braşov – Timişoara, Braşov – Craiova, Braşov – Bucureşti – Constanţa, sau Braşov – Piteşti, efectuate pe liniile rămase în ”parohia” CFR Călători, care are şi ea propriile trenuri pe aceste rute.Tranferoviar

Operatorul privat Transferoviar Grup (TFG), controlat de omul de afaceri Călin Mitică, a demarat activitatea de transport călători în 2010 când a preluat secţiile Berca-Nehoiaşu şi Oradea-Băile Felix. În cei şase ani de la înfiinţare, compania şi-a dublat cifra de afaceri, a înregistrat profit în fiecare an, iar numărul de angajaţi s-a triplat, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice (491 angajati in 2012) (MFP).


Regional

Linkuri:
Regiotrans - http://www.regiotrans.ro/
Transferoviar - http://www.transferoviarcalatori.ro/
Regional - http://www.viaterraspedition.ro/

http://www.transferoviar.ro/ - site-ul grupului Transferoviar, care se ocupa si de transportul de marfa.
http://tren.transira.ro/ - mersul trenurilor TUTUROR operatorilor privati din România


Bine de stiut: operatorii privati sunt obligati prin lege sa practice aceleasi tarife ca si CFR Calatori (sau mai mici). Altfel n-ar mai primi subventia.

.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#2
Cu voia dvs are loc si prima mea postare pe acest forum, desi il urmaresc de la aparitie abia acuma m-am hotrat sa si postez.

Un document oficial cu operatorii feroviari atat pe segmentul de marfa cat si pe cel de calatori se gaseste chiar pe site-ul oficial cfr.ro

Nu stiu daca e voie sa facem upload la fisiere asa ca voi pune un link.

Lista operatorilor de Transport Feroviar
#3
Salut @daniel_avram. Sigur ca poti uploada fisiere. Multumim pentru lista.


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)