Următoarele avertizări au fost întâlnite:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 871 - File: showthread.php PHP 7.4.27 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 871 errorHandler->errorAceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Chestionar: Solutii pentru cainii vagabonzi
Acest chestionar este închis.
Strangerea tuturor cainilor vagabonzi de pe strazi si eutanasierea tuturor celor care nu sunt adoptati
83.33%
15 83.33%
Strangerea si eutanasierea doar a cainilor vagabonzi agresivi, restul sa ramana pe strazi
5.56%
1 5.56%
Lasarea tuturor cainilor vagabonzi pe strazi si continuarea programului de sterilizare
11.11%
2 11.11%
Total 18 voturi 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cainii vagabonzi - probleme si solutii
#1
Readusa in atentia publica de faptul ca un copil de patru ani a fost ucis de cinii vagabonzi in plin spatiu urban al Capitalei Romaniei, problema cainilor vagabonzi este una grava, care treneaza peste intreaga Romanie de multe decenii.

Desi multi leaga cainii vagabonzi de epoca demolarilor ceausiste din anii '80, fapt este ca acea epoca doar a agravat problema, dar nu a generat-o. Cainii vagabonzi au existat in Bucuresti, in numar mai mic sau mai mare de cand exista istoria si mahalalele. Ii regasim in scrieri si referiri istorice, in opere literare de secol XIX si inceput de secol XX, precum si-n presa interbelica.

Faptul ca problema este una grava, este evidenta prin numarul de ordinul zecilor de mii de oameni muscati de caini la nivel national in fiecare an, dar si mai tragic prin numarul oamenilor omorati de caini. Copilul ucis in urma cu doua zile este AL DOILEA deces din aceasta cauza din acest an!

Iar un lucru este cert: nu exista nici o argumentatie logica a nevoii de-a ne supune noi ca societate riscului de convietuire cu animale salbatice, asa cum sunt cainii vagabonzi.

Sunt cel putin 20 de ani de cand societatea romaneasca a constientizat problema, si totusi ea a ramas fara solutie. Ori un lucru este cert: CAINII VAGABONZI N-AU CE CAUTA IN ORAS!

Discutia a fost mult prea mult timp ipocrita si isterica. Aparatorii cainilor vagabonzi au confiscat titlul de "iubitori ai animalelor", prin antiteza cu ei transformandu-i pe cei care nu vor caini vagabonzi pe strazi in "dusmani ai animalelor".

Realitatea este ca procentul de iubitori de animale la nivel national, adica al celor care detin animale de companie, mai ales caini, este de ordinul milioanelor!

In tarile civilizate problema cainilor vagabonzi si animalelor fara stapan a fost si este rezolvata prompt si transant: ele sunt preluate de asociatiile de protectie a animalelor care au sau nu sprijinul autoritatilor locale si dupa un control medical, in functie de gradul de agresivitate, sunt date spre adoptie sau spre eutanasiere. Iar daca adoptia esueaza in termene cuprinse in o saptamana si o luna, animalele fara stapan sunt de asemenea eutanasiate. Este singurul mod CIVILIZAT de a tine situatia sub control.

Orice referire isterica la faptul ca Romania n-ar fi civilizata daca ar proceda la fel este doar o dovada de crasa necunoasterea a situatiei reale din lumea civilizata.

De asemenea, argumentul ca este necivilizat sa omorim animale este ridicol. Oamenii omoara sute de mii de animale in fiecare an pentru a se hrani. Animalele noaste de companie insale manaca alimente procesate din animale ucise de oameni in acest scop. Este o ipocrizie sa ridicam cainii vagabonzi la rang de sanctitate, cand ei mananca resturi de pui, porc, vita si asa mai departe.

Desigur, Romania are o mare problema: a lasat atat de mult sa-i scape lucrurile de sub control incat acum o solutie drastica ar produce o mare emotie. Dar lucrurile nu mai pot continua ca pana acum!

Cei care iubesc cainii vagabonzi nu au decat sa-i adopte pe cheltuiala proprie si sa raspunda LEGAL pentru ei, asa cum orice proprietar de caine de companie raspunde inclusiv PENAL pentru faptele si actiunile cainelui sau.

Este absolut revoltatoare indolenta si detasarea cu care cea care a semnat si si-a asumat raspunderea pentru cainele care a ucis copilul in cursul zilei de ieri, declara ca ii pare rau, dar ea are constiinta curata, in conditiile in care a lasat liber pe strada un caine ucigas.

Sunt 60.000 de caini vagabonzi - pretentios numiti "comunitari" - numai in Bucuresti, la o populatie reala de peste 2 milioane de locuitori. Daca iubitorii cainilor vagabonzi sunt atat de numerosi, atunci se vor gasi 60.000 de bucuresteni care sa ii adopte pe acesti caini. Daca nu si noi ceilalti avem dreptul la viata CIVILIZATA in orasul nostru!


Răspunsuri în acest subiect
Cainii vagabonzi - probleme si solutii - de Mihai - 04-09-2013, 18:02

Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)