Următoarele avertizări au fost întâlnite:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 871 - File: showthread.php PHP 7.4.26 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 871 errorHandler->errorAceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 1 Voturi - 5 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stiri si informatii Ploiesti
#1
Primul giratoriu suspendat din România este construit în Prahova

Click aici pentu localizarea viitorului pasaj

[Imagine: 646x404.jpg]

[Imagine: 646x404.jpg]

Adevarul a scris:Lucrările pentru primul sens giratoriu suspendat din România au început în Prahova, la doar câţiva kilometri de Ploieşti. Construcţia, finanţată din fonduri europene, supratraversează DN 1B, şi va dura aproximativ doi ani.

Una dintre cele mai aglomerate şi periculoase intersecţii din Prahova, poziţionată la ieşirea din Ploieşti către Păuleşti, Braşov (DN 1A) şi Buzău (DN 1B) va fi „dotată“, în aproximativ 24 de luni cu un sens giratoriu suspendat, prima construcţie rutieră de acest gen din România.

Pasajul rutier, cu o soluţie arhitecturală unică şi originală, va fi construit în localitatea Blejoi, în continuarea DJ 102 (Ploieşti –Păuleşti - Slănic Prahova) peste DN1B (Ploieşti - Urlaţi – Buzău).

Legătura de acces între cele două drumuri se va face prin bretele de acces denivelate şi un pod cu o lungime de aproximativ un kilometru. Inelul giratoriului va avea aproximativ 280 de metri.

La finalizare, giratoriul va înlocui intersecţia semaforizată existentă în prezent, deviind şi separând fluxurile de trafic, respectiv traficul general de tranzit de cel comercial în zona de dezvoltare din partea nordică a municipiului Ploieşti şi de cel periurban.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013 şi a primit finanţare europeană, valoarea lucrărilor fiind de peste 17,7 milioane de euro. 16,7 milioane de euro sunt asiguraţi din bani europeni nerambursabili şi prin program guvernamental, Consiliul Judeţean Prahova urmând să suporte diferenţa.

Durata de implementare va fi de 24 de luni din momentul semnării contractului (7 august), din care 18 luni vor fi de execuţie efectivă a lucrării.


Răspunsuri în acest subiect
Stiri si informatii Ploiesti - de Mihai - 19-09-2013, 11:45
RE: Stiri si informatii Ploiesti - de Mihai - 19-09-2013, 11:53
RE: Stiri si informatii Ploiesti - de Ciprian - 27-10-2013, 15:14

Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 1 Vizitator(i)