Aceasta este Arhiva Forumului Construim Romania.
Pentru continuarea discutiilor va asteptam pe Noul Forum Construim Romania

Punctajul Subiectului:
  • 0 Voturi - 0 medie
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creșterea animalelor
#1
[Imagine: 646x404.jpg]

Adevarul, 17.10.2013: UE va interzice din nou României exporturile comunitare de porci

Citat:Din bugetul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare au fost tăiate şi fondurile necesare unor inspecţii care dovedeau că România nu mai e un focar de pestă porcină. În lipsa dovezilor, UE ne va interzice livrările intracomunitare de carne.

„România nu va putea garanta lipsa pestei porcine şi nu va obţine în 2014 statutul de ţară oficial liberă de această boală. Noua decizie a Comisiei Europene, care permite comerţul cu carne de porc din toate fermele din România, va rămâne fără efecte pozitive întrucât nu se vor putea garanta cele solicitate“, se arată într-un document intern al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), obţinut de „Adevărul“. În document sunt analizate efectele reducerii de fonduri bugetare care iniţial erau alocate pentru finalizarea Programului Strategic 2013 (adoptat prin HG nr. 341/2012), respectivele fonduri fiind tăiate la ultima rectificare bugetară. Altfel spus, Guvernul a blocat exact banii care trebuiau folosiţi pentru ca miile de producători români să aibă acces la cei 500 de milioane de consumatori existenţi în Uniunea Europeană.

Mai mult, pentru că s-au tăiat banii necesari inspecţiilor veterinare doveditoare, „România nu va mai primi calificativul de stat cu risc controlat, având ca rezultat interzicerea comerţului cu bovine, ovine şi caprine în Europa, Israel, ţările arabe şi China“. Livrările de carne şi produse procesate din carne de porc de la firme româneşti au fost interzise în UE în anul 2003. Motivul invocat a fost, atunci, faptul că România folosea, pentru eradicarea pestei porcine clasice, vaccinarea porcilor (în locul eutanasierii întregului efectiv infestat). În anul 2007, Comisia Europeană a decis să prelungească interdicţia impusă firmelor româneşti privind livrările de carne de porc, considerând că pesta porcină nu este încă ţinută sub control. Acum, când toate aceste necazuri au trecut, mai trebuie doar să dovedim ţinerea bolii sub control, dar iată că exact pentru această formalitate s-au tăiat finanţările. Interzis şi la lapte În acelaşi document se mai semnalează o situaţie gravă: „jumătate din exploataţiile de bovine din România îşi pierd statutul de oficial indemne pentru tuberculoză şi nu mai au voie să vândă laptele şi bovinele vii până când nu-l redobândesc. Redobândirea se poate obţine după două teste la interval de minimum patru luni, timp în care aceste exploataţii nu vor putea comercializa lapte şi animale vii".
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -
#2
principalul "motor" care sustine economia Romaniei este agricultura!!! acum cei de la guvern, mafioti, au taiat si aceste fonduri de cercetare impotriva pestei porcine, practic au luat "painea de la gura" fermierilor!!
#3
(20-10-2013, 23:13 )iulius a scris: principalul "motor" care sustine economia Romaniei este agricultura!!! acum cei de la guvern, mafioti, au taiat si aceste fonduri de cercetare impotriva pestei porcine, practic au luat "painea de la gura" fermierilor!!

Hai sa fim seriosi, agricultura este de DEPARTE cel mai putin productiv sector din economie... IN NICI UN CAZ nu este principalul motor.

Ca sa intelegi asta, tine cont ca in agricultura lucreaza 25% din populatia României si contribuie cu doar 5-7% la PIB - cu mari fluctuatii in functie de clima.

Orice tara agricola este o tara saraca. Tarile dezvoltate au procente mult mai mici din populatie implicate in agricultura: 7% Franta, 2% Germania.

Vorbind strict de productivitate, in agricultura din România aceasta este la nivel de ca. 3.800 € / om / an. Comparatie cu alte sectoare:
- media pe România: 15.000 € / angajat / an.
- constructii: 23.000 € / angajat / an
- comunicatii: 47.000 € / angajat / an
- Dacia Pitesti: 200.000 € / angajat / an
- BMW Germania: 800.000 € / angajat / an
- Bitdefender Romania: 1.000.000 € / angajat / an
- Microsoft, Apple, Intel, Google: zeci de milioane € / angajat / an

Asadar, daca vrem sa ne dezvoltam, trebuie sa producem creiere, care sa lucreze in programare, IT, industria high-tech, inventica, robotizare, etc..., iar din excedentul acestor sectoare putem finanta fara probleme si agricultura. Daca incercam sa traim din agricultura, suntem sortiti saraciei.
---------------------------------------------------
- VREM AUTOSTRADA SIBIU-PITEȘTI -


Mergi la:


Utilizatori care citesc acest subiect: 2 Vizitator(i)