Arhiva 2014 Construim Romania
Gruia Stoica - GFR - Versiune listare

+- Arhiva 2014 Construim Romania (https://arhiva.construim-romania.ro)
+-- Forum: Cutiuța cu maimuțe (https://arhiva.construim-romania.ro/forum-73.html)
+--- Forum: Justiție (https://arhiva.construim-romania.ro/forum-185.html)
+--- Subiect: Gruia Stoica - GFR (/thread-414.html)Gruia Stoica - GFR - vancouver - 17-05-2014

2014.05.14, Ziarul Financiar: Un scandal de 10 mil. euro: garanţia lui Gruia Stoica pentru privatizarea CFR Marfă, „pierdută“ între Ministerul Transporturilor şi DIICOT. Raiffeisen este la mijloc

Citat: Ministerul Transporturilor a con­firmat ieri că procurorii de la di­recţia de crimă organizată au soli­ci­tat instituţiei să le fie pusă la dispo­zi­ţie garanţia de 10 milioane de euro pe care Grupul Feroviar Ro­mân (GFR), compania omului de afaceri Gruia Stoica, a depus-o pentru participarea la privatizarea CFR Marfă, privatizare eşuată în toamna trecută.

Ministerul Transporturilor sus­ţine însă că nu i-a restituit cele 10 mil. euro lui Gruia Stoica aşa cum a apărut în presă, dim­potrivă a încer­cat să răspundă solicitării Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Cri­minalitate Organizată şi Te­rorism (DIICOT), doar că Raiffai­sen Bank Austria (banca cu care a colaborat Stoica şi care i-a oferit acestuia scrisoarea de boni­tate şi de garanţie pentru parti­ci­parea la privatizarea CFR Marfă) ar fi refu­zat să execute garanţia.

(...)RE: Gruia Stoica - GFR - vancouver - 05-03-2015

hotnews.ro: Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare, sentinta nu e definitiva