Arhiva 2014 Construim Romania

Versiunea completă: Statiune in loc.23 August - Chiar aici se construieste Blaxy Premium Resort & Hotel
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Pagini: 1 2 3
La inceput am crezut ca este o gluma imobiliara cum au mai fost atatea altele, insa acum vreo doua saptamani am trecut prin zona in care se afla proiectul si am observat ca terenul era ingradit frumos, locul curatat si amenajat, iar showroomul de prezentare al apartamentelor era finalizat.

O pancarta ne prezenta autorizatia de constructie emisa si datele inceperii respectiv termenul pentru finalizarea constructiei.

Este vorba despre cel mai important proiect de acest fel din Romania dat fiind dimensiunile acestuia, drept pentru care m-am decis sa deschid un thread, mai ales ca pe masura ce lucrarile vor avansa, voi reveni cu poze de la fata locului.

Resortul sau mini-statiunea care va fi ridicata pe teritoriul administrativ a localitatii 23 August isi are locatia intr-un cadru natural deosebit, fiind marginit(a) de Padurea Comorova, lacul Tatlageac si plaja Olimp I, care este de fapt si plaja localitatii 23 August.


Iata ce zicea presa in luna iulie pe seama acestui subiect:


În zona localităţii 23 August, va fi construit un complex rezidențial compus din şapte clădiri cu 900 de apartamente de tip studio (condo) şi un hotel, care va avea toate facilitățile unui resort de lux. Piscine exterioare pentru adulţi şi copii, restaurante, baruri, cluburi, discoteci, terenuri sportive, un teatru de vară de tip amfiteatru, o plajă privată şi o parcare privată vor deservi atât complexul rezidențial, cât și hotelul. Complexul va fi deschis din luna iulie 2015, construcțiile continuând cu ridicarea Blaxy Hotel și a centrului de sănătate, până în iunie 2016.

Dezvoltatorii SC Blaxy Premium Resort & Hotel SA anunță demararea lucrărilor la acest ansamblu rezidențial cu 900 de apartamente pe care proprietarii le vor putea achiziționa în regim pe proprietate periodică. Amplasat pe o suprafață de 35.000 mp, Blaxy Premium Resort & Hotel este situat în zona localității 23 August, la o distanță de un kilometru nord de stațiunea Olimp, în locul unde Marea Neagră se întâlnește, la margine de pădure, cu Lacul Tătlăgeac. Proiectul prevede ridicarea unui resort mixt alcătuit din şapte tronsoane de locuințe de vacanță având ca facilități: piscine exterioare pentru adulţi şi copii, restaurante, baruri, cluburi, discoteci, terenuri sportive, pe scurt, peste 60 de cluburi de distracţie şi animaţie. Planul include și construirea unui hotel care va avea până la 400 de camere de 5 stele, dotat cu business center, health club, SPA, piscină acoperită. Un teatru de vară tip amfiteatru, o plajă privată în suprafaţă de aproximativ 9000 mp și o parcare privată amplasată pe un teren de 13.000 mp vor deservi atât complexul rezidențial, cât și hotelul.

Casă de vacanță pe malul Mării Negre

Conceptul inovator lansat de Blaxy Premium Resort & Hotel SA în România - proprietatea periodică - va oferi un acces mai facil la propria casă de vacanță de cinci stele pe malul Mării Negre. Practic, printr-o investiție accesibilă și unică într-un Condo Blaxy, un proprietar va avea acces la concedii pe viață într-o casă de vacanță, care îi va aparține în fiecare an, timp de o săptămână, având, conform legislației actuale, aceleași drepturi depline asupra casei de vacanță ca în cazul proprietății tradiționale, cu posibilitatea de a o închiria, a o vinde sau a o lăsa moștenire. „Blaxy Resort oferă viitorilor proprietari oportunitatea unei investiții de viitor.

O practică des întâlnită în alte părți ale lumii, proprietatea periodică garantează concedii pe viață în săptămâna aleasă, în propria casă de vacanță, pentru totdeauna, și constă în împărțirea proprietății către mai mulți proprietari. Această partajare oferă cel puțin trei avantaje majore: reducerea costurilor de cumpărare și de întreținere a casei de vacanță, folosirea la maximum a potențialului proprietății și degrevarea proprietarilor de obligațiile administrative și birocratice“, a declarat Elena Klaici, unul dintre acţionari. Complexul va avea două tipuri de unități care vor putea fi cumpărate: condo simplu cu suprafață de 32 mp (capacitate doi adulți și doi copii) sau condo dublu - 64 mp (capacitate patru adulți și doi copii). Blaxy Resort va fi deschis pentru vacanțele membrilor săi, care pot achiziționa una sau mai multe perioade, timp de 36 de săptămâni pe an, celelalte 16 săptămâni fiind dedicate îmbunătățirii și administrării serviciilor oferite de resort și hotel.

Cum poţi deveni proprietar în noul complex

Prețul de lansare al unei astfel de proprietăți variază, pentru sezonul de vară, între 3.750 și 4.250 de euro, pentru condo-urile cu vedere la mare și piscină. Contractând în avans una dintre unităţi, un proprietar obține și statutul de membru Blaxy Resort, care îi oferă acces privilegiat și discount-uri la toate resursele și serviciile resortului (restaurante, baruri, cluburi, SPA, centru de sănătate, clubul copiilor, magazine etc.), precum și acces gratuit la plaja privată și la toate piscinele din complex, în baza Cardului Blaxy. Conform planului, lucrările la proiectul turistic-rezidențial se vor desfășura în două etape. Cele şapte clădiri cu peste 900 de apartamente de vacanță, piscinele, amenajările peisagistice, terenurile sportive, cluburile, barurile, parcarea și plaja privată vor fi finalizate până în vara anului viitor, astfel încât primii proprietari să-și poată petrece vacanța aici în lunile iulie - august 2015. Ulterior, construcțiile vor continua cu ridicarea hotelului și a centrului de sănătate până în iunie 2016.

Despre Blaxy Premium Resort & Hotel SA

Societatea a fost înfiinţată în anul 2014 şi are sediul social în comuna 23 August, strada George Călinescu. Capitalul social subscris este de 1.000.000 de lei, integral vărsat, fiind compus din 100.000 de acţiuni, valoarea uneia fiind de 10 lei. Acţionarii societăţii sunt: Elena Klaici, născută în 1974 în Bucureşti, care deţine 10.000 de acţiuni, Oguz Yilmaz, născut în 1959, în Iskenderun, Turcia, care deţine 90.000 de acţiuni. Administratorii societăţii sunt Elena Klaici, Gokhan Caliskan şi Oguz Yilmaz (director general). Activitatea principală, conform codificării CAEN a societăţii, este „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“. Investitorul turc Oguz Yilmaz are afaceri imobiliare în Bucureşti şi în Voluntari. Dintre proiectele sale, amintim ansamblul rezidenţial Jupiter, format din trei blocuri de locuinţe cu 11 etaje fiecare, aflat în Bucureşti, dar şi Hydra şi Athos, situate în Voluntari.


Sursa Ziua de Constanta
Iata cum arata proiectul Blaxy Premium Resort:


[Imagine: xdu43li.jpg]
Locatia proiectului este deosebita si foarte bine aleasa... Va poate confirma cineva care chiar este din zona.[Imagine: oQBQOGd.jpg]
Odata luate avizele lucrarile au si inceput...Speram sa fie de bun augur si peste aproximativ 3 ani sa vedem lucrarea finalizata.
[Imagine: PZzov7L.jpg]
Locatia Blaxy Premium Resort din localitatea constanteana litorala 23 August.

Dupa cum se vede, lucrurile incep sa se miste.


[Imagine: iXzq7gG.jpg]
Aici se poate observa si showroomul recent construit care cuprinde prezentarea apartamentelor ce vor constitui acest proiect, acum prezentate si la scara reala:


[Imagine: Kbz0mJ3.jpg]Prezentarea se face direct la fata locului. Cam asa vor arata unele apartamente la interior...
Tu ai tot scris, dar pana acum n-am inteles exact despre ce e vorba. Deci vor sa faca un time-sharing. Foarte interesant. Mai exista ceva similar pe litoral? Complexele similare din Mamaia sunt tot cu time-sharing sau sunt cu proprietate exclusiva?

Zona e doar aparent salbatica, pentru ca in realitate e practic un loc de fite. Popasul Pescarilor este extrem de popular.
(09-09-2014, 12:17 )Baiazid a scris: [ -> ]Tu ai tot scris, dar pana acum n-am inteles exact despre ce e vorba. Deci vor sa faca un time-sharing. Foarte interesant. Mai exista ceva similar pe litoral? Complexele similare din Mamaia sunt tot cu time-sharing sau sunt cu proprietate exclusiva?


Din ceea ce a scris pana in prezent presa se pare ca nu exista inca un asemenea concept in Romania, deci foarte posibil vorbim de pionieri in domeniul time-sharing. In cadrul locatiei va exista insa si un hotel care va apartine de aceeasi companie care va administra si resortul, si la care lucrarile vor incepe din 2015.

Si In Mamaia Nord exista oarecum similar din punct de vedere constructiv denumit Phoenicia Resort , insa acolo nu cred ca este vorba despre acelasi concept.

(09-09-2014, 12:17 )Baiazid a scris: [ -> ]Zona e doar aparent salbatica, pentru ca in realitate e practic un loc de fite. Popasul Pescarilor este extrem de popular.

Da, ai dreptate insa partial. De exemplu Popasul Pescarilor, cea mai buna pescarie de pe litoralul romanesc din punctul meu de vedere, este un local destul de accesibil, insa in zona mai sunt si alte locatii deosebite de genul cramei Clos des Colombes sau restaurantul Racilor, pe care le putem considera totusi la un alt nivel.

Toate aceste minunatii locale sunt situate in apropierea lacului Tatlageac, unde incepe sa se dezvolte intr-adevar o zona mai aparte decat turismul in masa practicat in Eforie sau Costinesti.
Eu unul sunt client al Popasului Pescarilor de mai bine de 10-12 ani, nici nu mai stiu, cand era cu adevarat o simpla pescarie. Tot "restaurantul" era pe atunci actualul foisor cu bucataria. Erau superbe mesele direct pe nisip si linistea locului. Intre timp a devenit industrial si de fite nu in sensul preturilor, care nu sunt nici exagerate, dar nici mici, ci in sensul comportamentului multor clienti.

Lacul Racilor este intr-adevar foarte frumos, dar ca bucurestean, daca tot bat drumul pana la mare, vreau sa mananc pe malul marii, nu pe malul lacului. Restaurante pe lac am si acasa Smile

Referitor la Phoenicia Resort, nu cred ca e time-sharing. Adica stiu sigur ca poti inchiria "la liber" camere, similar unui hotel, fara sa ai statut de coproprietar.
In ceea ce priveste Popasul Pescarilor, la preturi ma refeream bineinteles. Cred ca ,,industrializarea'' de la pescarie se va potrivi ca o manusa cu Blaxy Premium Resort.

Si inca ceva, in acest an societatea care se ocupa de acest proiect din localitatea 23 August a concesionat si plaja din fata resortului, ceea care poarta numele Olimp I. Pentru ca unul din scopuri este de a avea o plaja proprie, privata, chiar in apropiere.

Se vorbeste si despre o parcare privata destinata resortului si situata la cca 200m de proiect, poate ca voi afla locatia exacta la o viitoare vizita .

Apoi, Primaria 23 August are proiecte foarte importante in desfasurare in aceasta localitate, si anume bransamentele ce se vor face la conductele de gaze, dar si extinderea canalizarii in zona turistica. Dupa desfasurarea acestor lucrari de infrastructura va incepe cu siguranta si asfaltarea actualului drum comunal DC4, cel care leaga drumul national de plaja 23 August, de halta Pescarus si de statiunile Olimp si Costinesti.

Anul trecut acest drum era partial de pamant, anul acesta am avut placuta surpriza sa observ ca intregul drum a fost pietruit si poate fi accesibil indiferent de sezon. Deci daca drumul asfaltat aferent falezei se opreste in prezent la granita administrativa dintre statiunea Costinesti si localitatea 23 August in zona Manastirii Sf . Elena de la Mare, de acolo incepe un drum pietruit recent pana la resort si intreaga zona turistica din jurul lacului Tatlageac.

Cu siguranta investitorii au ales locatia si perioada constructiei lucrarilor mizand pe faptul ca pana in 2017 zona va avea o infrastructura adecvata unui astfel de proiect, lucru care va conduce la dezvoltarea turistica intr-un mod accelerat a intregii zone dintre Costinesti si Olimp.

O zona foarte interesanta aceasta localitate 23 August, care pe malul lacului Tatlageac gazduieste Manastirea Sfintilor Ierarhi Nicolae si Bretanion, intre sat si mare exista un sediu construit pe cca 50000 mp care apartine unui cult budhist, iar plaja din extremitatea nordica spre Costinesti apartine libertinilor, fiind cunoscuta ca o plaja pentru ...nudisti.

Doar aici in 23 August poti totodata sa mananci chestii proaspete cum ar fi raci, chefal sau melci de orice fel, sau sa savurezi un vin al casei deosebit, oferit de o frantuzoaica care a lasat tara vinurilor pentru a se stabili aici, si pentru a investi puternic intr-o zona linistita la Marea Neagra..

O oaza si o pata de culoare de calitate pe care Dumnezeu parca si-a pus amprenta peste tot aceasta localitate 23 August !
Pagini: 1 2 3