Arhiva 2014 Construim Romania

Versiunea completă: Birocrația - piedică în calea dezvoltării
Momentan vizualizezi versiunea simplificată a conținutului publicat. Vizualizează versiunea completă a acestuia.
Cum pune Ministerul Educatiei romanii pe fuga: Cosmarul echivalarii studiilor pentru un licean intors din SUA

Citat:Reprezentantii Ministerului Educatiei "ne-au spus sa nu ne facem griji, mai ales ca elevul este de nota A si de top in testele nationale din USA!" Asigurarile ministerului au stat la baza deciziei unei familii de romani de a se intoarce in Romania, dupa 13 ani de locuit in Statele Unite ale Americii. Familia voia sa stie cum i se vor echivala studiile baiatului care a terminat clasa a IX-a. "Copilul va avea de trecut un test de limba si eventual o diferenta-doua", le-au spus cei de la MEN. Pe 4 octombrie aveau sa afle ca in termen de 60 de zile copilul trebuia sa sustina examene de Limba si literatura romana pentru toate clasele si examen de Istorie de clasa a VIII-a.

"Inca stau si ma intreb cum isi imagineaza cineva ca un copil care a studiat pana in clasa a IX-a (inclusiv) intr-o limba straina este capabil ca in 60 zile sa sustina examene la limba si LITERATURA Romana din toate clasele? Eu consider ca este ABSURD! Au mai fost persoane care ne-au spus ca sa nu ne fie frica, ca o fi o "formalitate" daca ne intelegem cu profesorii...? Deci o problema se poate rezolva in trei feluri: CORECT, INCORECT si ROMANESTE!? Imi cer scuze, dar imi este greu sa ma abtin cand ma gandesc la asta, iar sotia mea a plans zile intregi de suparare."

Dupa o luna de "agonie", familia a luat decizia de a se intoarce in Statele Unite ale Americii

bash bash bash bash bash bash bash bash

TOT CE SE FACE IN ROMANIA SE FACE PENTRU A OBLIGA LA PLATA UNEI ȘPĂGI. ÎN ACEST MOD SIGUR 1000% NICIODATĂ ROMÂNIA NU VA PUTEA SĂ AJUNGĂ LA NIVELUL DE TRAI DIN VEST.

NE FURĂM SINGURI CĂCIULA UNUL ALTUIA. CEI CARE IAU MITĂ SAU DAU MITĂ SUNT CĂLĂII ȘI CRINALII ROMÂNIEI. EU AȘ ÎMPUȘCA PE LOC PE CINEVA PRINS CĂ DĂ SAU IA MITĂ, CEL PUȚIN ÎN SISTEMUL DE ÎNVĂȚĂMÂNT.